Je bonprinter instellen met een USB-verbinding

Met de USB-aansluiting kun je de printer rechtstreeks op je computer aansluiten met een USB-kabel. De Epson TM-m30II-NT-printer kan ook worden aangesloten op een iPad met een USB-naar-Lightning-kabel. Raadpleeg voor informatie over het instellen van printers aan de hand van andere verbindingstypes onze artikelen Je bonprinter instellen met een USB-verbinding en Je bonprinter instellen met een bluetooth-verbinding.

Wat je nodig hebt

Een bonprinter die USB ondersteunt

Epson TM-m30 (USB)

Epson TM-m30II-NT (USB)

epson tm-m30-printer

Epson TM-T88VI (USB)

epson tm-t88vi-printer

Star mC-Print3 (USB)

star mc print3-printer

Star TSP143IV (USB)

star tsp143iv-printer

Star TSP100U (USB)

Star TSP100IIIU (USB)

star tsp100-printer

Printeraccessoires

Stroomkabel Stroomkabel
USB-kabel (Computer) Ethernetkabel
Lightning naar USB-kabel (iPad) Lightning-kabel
Papierrol Papierrol

Je USB-bonprinter instellen

1. Verwijder de deksel(s) aan de achter- en onderkant* van je printer.
    *Aan de onderkant alleen voor Epson.
  2. Sluit de USB-kabel aan op je printer en computer of de Lightning-naar-USB-kabel op je printer en iPad.
  3. Sluit de voedingskabel aan op je printer en een stopcontact.
    *Voor sommige modellen moet je mogelijk een AC-adapter aansluiten op je printer.
  4. Plaats de deksel(s) van de printer terug.
  5. Zet je printer aan.
  6. De ledlampjes zullen gaan branden zodra de printer klaar is.

Plaats een papierrol

1. Druk op de hendel aan de zijkant van de printer en til de deksel omhoog.
  2. Plaats de papierrol zo dat het papier vanaf de onderkant van de rol wordt ingevoerd en over de bovenkant van de papierinvoersleuf loopt. Zorg dat het papier bij het plaatsen strak om de rol blijft zitten.
  3. Trek het papier naar buiten langs het snijmechanisme aan de voorkant van de printer.Printer met correct georiënteerde papierrol, het papier is langs het snijmechanisme aan de voorkant van de printer getrokken.
  4. Druk de klep naar beneden om de hendel vast te klikken.

Je USB-bonprinter verbinden

• Je USB-printer verbinden op een desktopcomputer

Om je printer in te stellen op een desktopcomputer, moet je eerst. Lightspeed Hub is een desktoptoepassing die je helpt je printer in te stellen en rechtstreeks verbinding maakt met Lightspeed Retail.
    1. Open Hub op je computer.
    2. Klik onder Bonprinter op Verbinden.Lightspeed Hub met Bonprinter en Verbonden gemarkeerd.
    3. Selecteer USB.Lightspeed Hub met USB geselecteerd.
    4. Klik op Naar printer zoeken. Je printer wordt in de lijst als Klaar weergegeven. Als dat niet het geval is, controleer dan of hij correct met je computer en een voedingsbron is verbonden.
    5. Selecteer Verbinden naast je printer. Als je niet zeker weet welke printer de jouwe is, selecteer dan Testkassabon printen naast een printer in de lijst. Je kunt ook de deksel aan de achterkant van je printer verwijderen om het serienummer te raadplegen en dit nummer op te zoeken in de lijst in Hub.

Je printer wordt nu weergegeven als Klaar in Hub en Retail POS.Lightspeed Hub met printerstatus Klaar.

Je kunt slechts een printer tegelijk met Hub verbinden. Om een nieuwe printer te verbinden, selecteer je Dit apparaat vergeten om de printer los te koppelen die momenteel is verbonden.

• Je USB-printer verbinden met Retail POS op een iPad

1. Open de Retail POS-app op je iPad.
    2. Tik op het scherm Profiel onder Apparaten op Bonprinter. Scherm Profiel op iPad met de optie Bonprinter onder Apparaten.
    3. Zet de schakelaar voor Automatisch kassabon printen afhankelijk van je printvoorkeur aan of uit.
    4. Tik op Printer toevoegen.Dialoogvenster Bonprinter met optie om printer toe te voegen.
    5. Tik onder Printers op het netwerk op het model van je bonprinter. Het kan enkele seconden duren voordat je bonprinter verschijnt.
    6. Tik op Toevoegen.
    7. Tik op klaar.

Je bonprinter staat nu online op het scherm Profiel onder Apparaten.

Een testkassabon printen

• Een testkassabon printen op je computer

1. Ga in Retail POS naar Instellingen > Locaties.
    2. Klik op Aanpassen naast je locatie.
    3. In het submenu selecteer je Configuratie van kassabon.
    4. Klik op Afdrukvoorbeeld. Pagina Configuratie van kassabon met Afdrukvoorbeeld gemarkeerd.
    5. Je printer drukt nu een testbon af. Hieruit zal blijken of de printer met Retail POS is verbonden en gereed is voor gebruik.

Als je na afronding van een verkoop of terugbetaling niet automatisch kassabonnen wilt printen, ga je naar Instellingen > Algemene opties > Algemeen. Klik onder Printen in het selectievakje voor Pop-up kassabon automatisch printen uitschakelen.De printinstellingen met het selectievakje voor Pop-up kassabon automatisch printen uitschakelen.

• Een testkassabon printen op je iPad

1. Tik op het scherm Verkoop op een voltooide verkoop.
    2. Tik in het paneel Details op Kassabon printen > Kassabon printen. Het paneel Details van een afgeronde verkoop met de optie om de kassabon te printen.
    3. Je printer drukt nu een testbon af. Hieruit zal blijken of de printer met Retail POS is verbonden en gereed is voor gebruik.

Wat nu?

Een kassalade instellen

Kom te weten hoe je een kassalade instelt.

Meer informatie

Ondersteunde hardware

Bekijk een uitgebreide lijst van al onze ondersteunde hardware.