Betalingen verwerken in de standalone-modus met een Lightspeed Payments Smart Terminal (WisePOS E)-terminal

Met de standalone-modus kun je ervoor kiezen om betalingen op je terminal te verwerken zonder een verkoop aan te maken in Retail POS. Deze optie geeft je meer flexibiliteit in je dagelijkse bedrijfsvoering.

Betalingen die worden ontvangen in de standalone-modus worden niet gesynchroniseerd met de verkoopgeschiedenis en hebben geen invloed op je voorraadadministratie. Ze worden uitsluitend gerapporteerd in het tabblad Betalingen in het ondernemersportaal. Hierdoor kun je zelf kiezen hoe je standalone verkopen wilt verantwoorden, op een manier die het beste past bij je bedrijfsbehoeften.

De standalone-modus met de Smart Terminal (WisePOS E)-terminal vereist een stabiele internetverbinding om te werken.

Standalone-modus inschakelen

De standalone-modus kan worden ingeschakeld via de pagina Financiële diensten.

1. Ga naar Financiële diensten > Lightspeed Payments > Instellingen.Retail-R-finanical-settings.png
  2. Klik op de schakelaar om de standalone-modus in te schakelen.
  3. Klik op Opslaan.Retail-R-standalone.png
  4. Tik op je Smart Terminal (WisePOS E)-terminal op het menu aan de linkerkant van het scherm en selecteer Standalone-modus.

Verkopen verwerken in de standalone-modus

Zodra je je betaalterminal hebt ingesteld voor standalone betalingen, kun je een betaling starten door de waarde van de transactie in te voeren op de terminal.

1. Voer het totaal te betalen bedrag in, inclusief belastingen of kosten.
  2. Vraag je klant om zijn kaart te gebruiken.
  3. Zodra de betaling is verwerkt, kun je een e-mailadres invoeren zodat je klant desgewenst een kassabon ontvangt. Als de klant geen kassabon wilt, tik je op Skip (Overslaan) om de verkoop te voltooien.

Verkopen rapporteren in de standalone-modus

Voor betalingen die in de standalone-modus worden ontvangen, wordt geen kassabon-ID gegenereerd en worden uitsluitend gerapporteerd op het tabblad Betalingen van je Lightspeed Payments-ondernemersportaal. Hierdoor kun je kiezen hoe je standalone verkopen wilt verantwoorden op een manier die het beste past bij je bedrijfsbehoeften.

Zoeken naar standalone transacties in je Lightspeed Payments-rapport

Om een transactie te vinden die is verwerkt via de standalone-modus op het tabblad Betalingen van je Lightspeed Payments-ondernemersportaal, kun je je zoekresultaten filteren in het rapport Betalingen.

1. Ga naar Financiële diensten > Betalingen.
  2. Klik op Filters.
  3. Selecteer Kanaal > Standalone.
  4. (Optioneel) Je kunt de zoekbalk gebruiken om relevante trefwoorden in te voeren en/of de resultaten te filteren met het vervolgkeuzemenu Filters om te filteren op Datum, Status of Uitbetalingsstatus.

Standalone verkopen genereren voor je verkooprapporten

Als je deze verkopen in je dagelijkse totalen wilt weergeven, kun je ervoor kiezen om een aangepaste betaalmethode te maken die kan worden gebruikt om standalone betalingen te registreren. Dankzij dit proces verwerk je de verkoop nog steeds handmatig op je betaalterminal als het tijd is om de kaart van je klant te belasten en gebruik de aangepaste betaalmethode om de verkoop in de POS te voltooien. Zodra je de verkoop hebt voltooid, worden de betaalmethode en het bedrag geregistreerd in je rapportage.

Let op: Als je vervolgens de verkoop annuleert of terugbetaalt via je rapportage, wordt het geld niet teruggestort op de kaart van je klant. Om naar een kaart terug te betalen, moet de terugbetaling via de terminal zelf worden verwerkt.

Terugbetalingen verwerken voor standalone transacties

Een verkoop terugbetalen via het ondernemersportaal

Verkopen kunnen geheel of gedeeltelijk worden terugbetaald in het ondernemersportaal, mits de originele kaart aanwezig is.

1. Ga naar Financiële diensten > Lightspeed Payments > Betalingen.
  2. Zoek de betaling op die je wilt terugbetalen.
  3. Klik op de betaling om de details te openen.
  4. Klik op Terugbetalen.
  5. Voer het terug te betalen bedrag in en een opmerking indien van toepassing.
  6. Klik op Terugbetalen.
  7. Verwerk de terugbetaling op de terminal en geef een kassabon uit.

Terugkeren naar de geïntegreerde modus

Je kunt terugkeren naar de geïntegreerde modus via het ondernemersportaal.

1. Ga naar Financiële diensten > Lightspeed Payments > Instellingen.Retail-R-financial-terminal-settings.png
  2. Klik op de schakelaar om de standalone-modus uit te schakelen.
  3. Klik op Opslaan.Retail-R-integrated-mode.png
  4. Tik op de Smart Terminal (WisePOS E)-terminal op het menu aan de linkerkant van het scherm en selecteer Geïntegreerde modus.

Alle transacties worden nu verwerkt via Retail POS. Transacties worden nu opgenomen in de verkoopgeschiedenis en de voorraad wordt beïnvloed.