Installatie van de Zebra labelprinter

Als je een Zebra-labelprinter met modelversie ZD410, ZD411, ZD420 of ZD421 instelt, kun je labels voor je items printen. Je kunt de labelprinter met een LAN- of USB-kabel rechtstreeks op je computer aansluiten. Als je een Zebra van het model ZD410 of ZD411 hebt en je hem op bluetooth kunt aansluiten, kun je de printer ook met je iPad koppelen.

Zie Labels in Lightspeed Hub aanpassen en Zebra-labelprinters instellen om aangepaste labels te printen.

Wat je nodig hebt

Ondersteunde labelprinters

Een van de volgende ondersteunde modellen labelprinters:

LAN

USB

Zebra ZD410

Retail - Label printer angled.png

USB

Zebra ZD411

Retail - Label printer - labels out.png

LAN

USB

Zebra ZD420 & Zebra ZD421

Retail - Label printer ZD421.png

Accessoires voor labelprinters

Voedingskabel en voedingsadapter

Retail - Label printer wires.png

LAN- of USB-kabel

(bij een bureaubladconfiguratie)

Retail - LAN or USB cable.png

Labelrol

(afzonderlijk verkocht)

Retail - label roll.png

Je labelprinter instellen

• Je labelprinter op een desktopcomputer instellen

1. Verbind de voedingsadapter met de achterkant van je labelprinter.

Retail - Label printer back.png

2. Verbind de voedingskabel met de voedingsadapter en een stopcontact.

Retail - Label printer power adapter.png

3. Sluit één uiteinde van de LAN- of USB-kabel aan op je labelprinter.

Retail - Label printer back - USB and LAN ports.png

4. Als je een LAN-kabel gebruikt, sluit je het andere uiteinde van de LAN-kabel aan op een LAN-poort op je router of in de muur. Bij gebruik van een USB-kabel sluit je het andere uiteinde van de USB-kabel aan op je computer.

Retail - Label printer and laptop.png

5. Zet je labelprinter aan.

Retail - Label printer front view.png

• Een labelprinter op je iPad instellen

1. Verbind de voedingsadapter met de achterkant van je labelprinter.

Retail - Label printer back.png

2. Verbind de voedingskabel met de voedingsadapter en een stopcontact.

Retail - Label printer power adapter.png

3. Zet je labelprinter aan.

Retail - Label printer front view.png

Een labelrol plaatsen

Labelrollen koop je afzonderlijk van je labelprinter.

Een labelrol voer je als volgt in:

1. Trek de gele vergrendelingen aan beide zijden van de printer naar je toe en open het deksel van de printer.
  2. Trek de gele rolgeleiders uit elkaar en voer de labelrol in met de labels naar boven gericht.
  3. Laat de rolgeleiders los en duw ze naar elkaar toe. Zorg dat de labelrol goed vastzit en vrij ronddraait.

Retail - Label printer open.png

4. Trek de labels voorbij de snijder aan de voorkant van de printer.
  5. Druk de labels onder de rolgeleiders.

Retail - Label printer open 2.png

6. Kantel de labels omhoog en stel de verplaatsbare sensor af op de middenpositie.

Retail - Label printer sensor.png

7. Druk het deksel dicht totdat beide gele vergrendelingen dichtklappen.

Retail - Label printer - labels out.png

Zorg er bij het instellen van een Zebra ZD421-labelprinter op je computer voor dat de gele rolgeleiders niet te hard tegen je labelrol drukken. Dit kan er namelijk toe leiden dat je labels niet goed worden ingevoerd en hierdoor kunnen ze tijdens het printen beschadigd raken.

Je labelprinter verbinden

• Je labelprinter met Lightspeed Hub verbinden op een desktopcomputer

Voor het instellen van je printer moet je eerst Lightspeed Hub op je computer installeren. Lightspeed Hub is een bureaubladapplicatie die je helpt om je hardware in minder stappen te installeren en die je tijdens dit proces begeleidt. Deze applicatie maakt ook rechtstreeks verbinding met Lightspeed Retail POS, zodat je de hele werkdag een betrouwbare verbinding met je hardware hebt.

1. De Zebra ZD420- en ZD421-printers moeten naar de fabrieksinstellingen worden teruggezet voordat je ze met Lightspeed Hub kunt verbinden. Voor de overige modellen kun je verdergaan met stap 2.
      1. Druk op een Zebra ZD420- of ZD421-printer op de aan-uitknop om hem uit te zetten.
      2. Houd de knoppen Pause en Feed ingedrukt terwijl je ook op de aan/uit-knop drukt om je printer aan te zetten.
      3. Houd de knoppen Pause en Feed ingedrukt tot de statusindicator de enige brandende indicator is. Je Zebra ZD420- of ZD421-printer is nu gereed om verbinding met Hub te maken.

Retail - Label printer ZD421 factory reset.png

2. Open Lightspeed Hub op je computer.
    3. Selecteer Verbinden onder Labelprinter.

Je kunt slechts een labelprinter tegelijk met Hub verbinden. Om een nieuwe printer te verbinden, selecteer je Dit apparaat vergeten om de printer los te koppelen die momenteel is verbonden.

4. Selecteer Labelprinter zoeken. Je printer wordt in de lijst als Gereed weergegeven. Als dat niet het geval is, controleer dan of hij correct met je computer en een voedingsbron is verbonden.
    5. Selecteer Verbinden naast je printer. Als je niet zeker weet welke printer van jou is, zoek dan naar het serienummer aan de onderkant van de printer en vergelijk deze met de serienummers in Lightspeed Hub.

Je printer zal nu worden weergegeven als Klaar in Hub en Retail POS.

Retail - print-menu-hub.png

• Je labelprinter aan je iPad koppelen

Als je een Zebra ZD410- of ZD411-model hebt dat bluetooth ondersteunt, kun je hem met je Retail POS-app met je iPad koppelen en vanuit de app labels printen.

1. Klik op je iPad op Instellingen Bluetooth.
    2. Schakel in het Bluetooth-deelscherm de optie Bluetooth in.
    3. Tik onder ANDERE APPARATEN op je labelprinter. De naam is standaard het serienummer van de printer. Je vindt het serienummer op de onderkant van de printer.

Als je labelprinter niet kan worden ontdekt, schakel dan de ontdekkings- en koppelingsmodus via Bluetooth in. Houd hiervoor de FEED-knop vijf seconden ingedrukt. Het ledlampje van je labelprinter knippert dan elke seconde aan en uit.

Zodra het koppelingsproces is voltooid, wordt je printer onder MIJN APPARATEN als Verbonden weergegeven. Retail - iPad Label printer pairing.png

Je labelprinter kalibreren

Je moet je labelprinter kalibreren zodat hij de grootte van je labels herkent en ze juist print.

1. Selecteer in Lightspeed Hub Andere acties > Labelprinter kalibreren.

Als alternatief kun je je labelprinter ook handmatig kalibreren. Houd hiervoor de knoppenPause (Pauzeren) en Cancel (Annuleren) twee seconden ingedrukt. Je kunt ook twee keer snel op de knop Feed (Toevoer, knop in het midden) drukken voordat je gaat printen.

2. De printer voert een aantal lege labels in en meet ze. Vervolgens geeft de printer aan dat het kalibreren is voltooid.

Retail - Label printers - callibrate printer.png

Je hoeft alleen opnieuw te kalibreren wanneer je een nieuwe labelrol met een andere grootte plaatst. Anders gebruikt je printer automatisch de instellingen van de initiële kalibratie.

Labels printen

Zodra je printer is ingesteld kun je een aantal testlabels printen om te controleren of het printen goed werkt. Het wordt aanbevolen met een klein aantal labels te testen, zodat je niet onnodig papier verbruikt als de afdrukken niet goed zijn uitgelijnd.

Een wachtrij van drie testlabels pinten:

1. Klik in Retail POS op Voorraad Item zoeken.
  2. Selecteer een item waar je labels voor wilt printen.
  3. Vanuit het submenu Details selecteer je Label toevoegen. Dit start een labelreeks. Retail - Label printers - test print.png
  4. Via Voorraad > Labels printen kun je de labelwachtrij met daarin het item bekijken.
  5. Voer rechts van de itemnaam in het veld KOPIEËN het aantal 3 in.
  6. Selecteer links van de itemnaam het printerpictogram. Er wordt een printvenster geopend.
  7. Selecteer het labelformaat dat met je labelrol overeenkomt.
    • Normaal: 2.25 in x 1.25 in
    • Klein: 1.25 in x 1.00 in
    • Alternatief: 2.00 in x 1.00 in
    • Sieraad: 2.20 in x 0.50 in

Als je niet zeker weet welk labelformaat je hebt, selecteer er dan een uit het vervolgkeuzemenu om de afbeelding in het weergegeven venster met jouw labelrol te vergelijken.

Retail - Label printer illustration.png

8. Selecteer Afdrukken. Je labelprinter moet nu drie perfect uitgelijnde labels printen.

Wat nu?

Lightspeed Hub installeren

Meer informatie over het downloaden van Hub op je computer.

Meer informatie

Labels printen

Printen vanuit de optie "Item zoeken", inkooporders en overdrachten.