Installatie van de Zebra labelprinter

Met de labelprinters Zebra ZD410, ZD411, ZD420 en Zebra ZD421 kun je labels voor je items printen. Je verbindt ze rechtstreeks met je computer via een USB-kabel of LAN-kabel. Als het Zebra ZD410/ZD411-model dat je hebt Bluetooth ondersteunt, kun je de printer ook aan je iPad koppelen.

Zebra ZD410 of ZD411

Zebra ZD420 of Zebra ZD421

Opmerking: je kunt je labels aanpassen met Lightspeed Hub, maar je mogelijkheden zijn beperkt. Als je je labels verder moet aanpassen, raadpleeg dan De Zebra ZD410 instellen voor het afdrukken van aangepaste labels.

Wat je nodig hebt

Om je labelprinter in te stellen, heb je de volgende hardwareonderdelen nodig:

Labelprinter:

• Zebra ZD410, of ZD411
  • Zebra ZD420, of
  • Zebra ZD421

Zebra ZD410 of ZD411

Zebra ZD420 of ZD421

Voedingskabel en voedingsadapter 2019_2583_Wires.jpeg

USB-kabel of LAN-kabel

(bij een bureaubladconfiguratie)

Labelrol

(afzonderlijk verkocht)

Opmerking: je ontvangt een e-mail in je Postvak IN zodra je hardware is verzonden. Als je nog vragen hebt over je zending, neem dan contact op met de transporteur of neem contact op met Facturering.
  • Voor het instellen van je printer moet je eerst Lightspeed Hub op je computer installeren. Lightspeed Hub is een bureaubladapplicatie die je helpt om je hardware in minder stappen te installeren en die je tijdens dit proces begeleidt. Deze applicatie maakt ook rechtstreeks verbinding met Lightspeed Retail POS, zodat je de hele werkdag een betrouwbare verbinding met je hardware hebt.

1. Je printer verbinden

1. Verbind de voedingsadapter met de achterkant van je labelprinter.

2. Verbind de voedingskabel met de voedingsadapter en een stopcontact.

3. Verbind het ene uiteinde van de USB-kabel of LAN-kabel met je labelprinter.

1. Verbind het andere uiteinde van de USB-kabel met je computer.

4. Zet je labelprinter aan.

2. Een labelrol invoeren

Labelrollen koop je afzonderlijk van je labelprinter. Een labelrol voer je als volgt in:

1. Trek de gele vergrendelingen aan beide zijden van de printer naar je toe en open het deksel van de printer.
    2. Trek de gele rolgeleiders uit elkaar en voer de labelrol in met de labels naar boven gericht.
    3. Laat de rolgeleiders los en duw ze naar elkaar toe. Zorg dat de labelrol goed vastzit en vrij ronddraait.

4. Trek de labels voorbij de snijder aan de voorkant van de printer.
    5. Druk de labels onder de rolgeleiders.

6. Kantel de labels omhoog en stel de verplaatsbare sensor af op de middenpositie.

7. Druk het deksel dicht totdat beide gele vergrendelingen dichtklappen.

Opmerking: als je de Zebra ZD421-labelprinter installeert, zorg dan dat de gele rolgeleiders voor je labels niet te hard op de labelrol drukken. Anders kunnen je labels niet correct worden doorgevoerd en kunnen ze tijdens het printen beschadigd raken.

3. Je printer met Hub verbinden

In het geval van de Zebra ZD420 en ZD421 moet je je printer resetten naar de fabrieksinstellingen voordat je de verbinding met Hub maakt. Als je een Zebra ZD410/ZD411 hebt, kun je deze stap overslaan en je printer meteen met Hub verbinden.

1. Druk op de aan/uit-knop om je printer uit te zetten.
    2. Houd de knoppen Pause en Feed ingedrukt terwijl je ook op de aan/uit-knop drukt om je printer aan te zetten.
    3. Houd de knoppen Pause en Feed ingedrukt tot de statusindicator de enige brandende indicator is.

Je Zebra ZD4210- of ZD421-printer is nu gereed om verbinding met Hub te maken.

Je printer met Hub verbinden:

1. Open Lightspeed Hub op je computer.
    2. Selecteer Verbinden onder Labelprinter.
      Opmerking: je kunt slechts een labelprinter tegelijk met Hub verbinden. Om een nieuwe printer te verbinden, selecteer je Dit apparaat vergeten om de printer los te koppelen die momenteel is verbonden.
    3. Selecteer Labelprinter zoeken. Je printer wordt in de lijst als Gereed weergegeven. Als dat niet het geval is, controleer dan of hij correct met je computer en een voedingsbron is verbonden.
    4. Selecteer Verbinden naast je printer.
      Opmerking: je weet niet zeker wat jouw printer is? Selecteer Testlabel printen naast je printer. Er wordt een testlabel met de vlam van Lightspeed afgedrukt. Als je een paar labels wilt besparen, vind je het serienummer ook op de onderkant van je printer. Vergelijk dit vervolgens met het serienummer in Hub.

Je printer zal nu worden weergegeven als Klaar in Hub en Retail POS.

4. Je printer kalibreren

Je moet de printer kalibreren om ervoor te zorgen dat hij het formaat van je labels herkent. Dit zorgt ervoor dat je labels correct worden afgedrukt. Selecteer Meer acties Labelprinter kalibreren. Je printer meet een paar blanco labels en voert ze door, wat aangeeft dat hij nu is gekalibreerd.

Opmerking: na deze eerste kalibratie hoef je de printer alleen opnieuw te kalibreren als je een nieuwe labelrol van een ander formaat invoert. Als je een labelrol van hetzelfde formaat invoert, herinnert je printer zich de instellingen van de kalibratie die je met de eerste labelrol hebt uitgevoerd. Je kunt ook de knop feed (middelste knop) tweemaal snel indrukken voordat je print. Dit zorgt ervoor dat de labelrol juist wordt uitgelijnd en klaar is om te worden geprint. Je hebt altijd de mogelijkheid om de printer handmatig te kalibreren.

5. Labels printen

Nu je verbinding met de printer hebt gemaakt, print je een reeks van drie labels om te testen of je printer correct werkt. We bevelen aan om drie labels te printen voordat je een langere reeks labels print, zodat je geen labels verspilt als ze niet goed zijn uitgelijnd. Je kunt ook gewoon Testlabel printen selecteren. Er wordt dan een testlabel met de vlam van Lightspeed geprint.

Een reeks van drie labels printen:

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Item zoeken.
    2. Selecteer een item waar je labels voor wilt printen.
    3. Selecteer in het submenu Details de optie Label printen. Er wordt een printvenster geopend.
    4. Selecteer het labelformaat dat met je labelrol overeenkomt.

Normaal Klein Alternatief Sieraad
      2,25 in x 1,25 in 1,25 in x 1,00 in 2,00 in x 1,00 in 2,20 in x 0,50 in
      Opmerking: als je niet zeker weet welk formaat je labelrol heeft, kun je ook een labelformaat in het vervolgkeuzemenu kiezen. De illustratie in het venster geeft weer hoe het geselecteerde labelformaat eruitziet. Zo kun je jouw selectie in het venster op je labelrol afstemmen.
    5. Voer het aantal 3 in.
    6. Selecteer Printen.

Je labelprinter moet nu drie perfect uitgelijnde labels printen.

Wat nu?

Ontdek hoe je je labels met Hub aanpast en de vele manieren waarop je labels kunt printen.

• Als het model van de Zebra ZD410/ZD411 dat je hebt Bluetooth ondersteunt, kun je vanaf het tabblad Manager in de Retail POS-app de printer met je iPad verbinden en labels printen. Volg daarvoor deze stappen:

1. Je printer verbinden
    2. Een labelrol invoeren
    3. Je printer kalibreren
    4. Je printer aan je iPad koppelen
    5. Labels printen

1. Je printer verbinden

Voor het verbinden van je labelprinter heb je de voedingskabel en de voedingsadapter nodig.

1. Verbind de voedingsadapter met de achterkant van je labelprinter.

2. Verbind de voedingskabel met de voedingsadapter en een stopcontact.

3. Zet je labelprinter aan.

2. Een labelrol invoeren

Labelrollen koop je afzonderlijk van je labelprinter. Een labelrol voer je als volgt in:

1. Trek de gele vergrendelingen aan beide zijden van de printer naar je toe en open het deksel van de printer.
    2. Trek de gele rolgeleiders uit elkaar en voer de labelrol in met de labels naar boven gericht.
    3. Laat de rolgeleiders los en duw ze naar elkaar toe. Zorg dat de labelrol goed vastzit en vrij ronddraait.

4. Trek de labels voorbij de snijder aan de voorkant van de printer.
    5. Druk de labels onder de rolgeleiders.

6. Kantel de labels omhoog en stel de verplaatsbare sensor af op de middenpositie.

7. Druk het deksel dicht totdat beide gele vergrendelingen dichtklappen.

3. Je printer kalibreren

Je moet de printer kalibreren om ervoor te zorgen dat hij het formaat van je labels herkent. Dit zorgt ervoor dat je labels correct worden afgedrukt. Houd de knoppen pause en cancel twee seconden ingedrukt en laat ze weer los. De printer meet een paar blanco labels en voert ze door.

Opmerking: na deze eerste kalibratie hoef je de printer alleen opnieuw te kalibreren als je een nieuwe labelrol van een ander formaat invoert. Als je een labelrol van hetzelfde formaat invoert, herinnert je printer zich de instellingen van de kalibratie die je met de eerste labelrol hebt uitgevoerd. Je kunt ook de knop feed (middelste knop) tweemaal snel indrukken voordat je print. Dit zorgt ervoor dat de labelrol correct is uitgelijnd en gereed is om te worden geprint.

4. Je printer aan je iPad koppelen

1. Klik op je iPad op Instellingen > Bluetooth.
    2. Schakel in het Bluetooth-deelscherm de Bluetooth-schakelaar in.
    3. Tik onder ANDERE APPARATEN op je labelprinter. Standaard is de naam hetzelfde als het serienummer.  Je vindt het serienummer op de onderkant van je printer.
      Opmerking: als je labelprinter niet kan worden ontdekt, schakel dan de ontdekkings- en koppelingsmodus via Bluetooth in. Houd hiervoor de FEED-knop vijf seconden ingedrukt. Het ledlampje van je labelprinter knippert dan elke seconde aan en uit.

Zodra het koppelingsproces is voltooid, wordt je printer onder MIJN APPARATEN als Verbonden weergegeven.

5. Labels printen

Nu je de printer hebt verbonden, print je een reeks van drie labels om te testen of je printer correct werkt. We bevelen aan om drie labels te printen voordat je een langere reeks labels print om verspilling van labels te voorkomen als ze niet goed uitgelijnd worden geprint.

Een reeks van drie labels printen:

1. Open Retail POS.
    2. Vanuit de tab Manager selecteer je Voorraad > Item zoeken.
    3. Selecteer een item waar je labels voor wilt printen.
    4. Vanuit het submenu Details selecteer je Label toevoegen. Dit start een labelreeks.
    5. Tik op Menu > Voorraad > Printerlabels. Je ziet het item in de labelreeks.
    6. Voer rechts van de itemnaam in het veld KOPIEËN het aantal 3 in.
    7. Selecteer links van de itemnaam het printerpictogram. Er wordt een printvenster geopend.
    8. Selecteer het labelformaat dat met je labelrol overeenkomt.

Normaal Klein Alternatief Sieraad
      2,25 in x 1,25 in 1,25 in x 1,00 in 2,00 in x 1,00 in 2,20 in x 0,50 in
      Opmerking: als je niet zeker weet welk formaat je labelrol heeft, kun je ook een labelformaat in het vervolgkeuzemenu kiezen. De illustratie in het venster geeft weer hoe het geselecteerde labelformaat eruitziet. Zo kun je jouw selectie in het venster op je labelrol afstemmen.
    9. Selecteer Printen.

Je labelprinter moet nu drie perfect uitgelijnde labels printen.

Wat nu?

Ontdek de vele manieren waarop je vanaf je Retail POS-account labels kunt printen.