Kortingsregels aanmaken

Bij kortingsregels kun je kortingstypes aanmaken waarbij een percentage (%) of een vast bedrag (€) van de verkoopprijs wordt afgetrokken. Je kunt bijvoorbeeld een 'Een-plus-een-gratis'-korting aanmaken. Je kunt ook vooraf kortingsregels aanmaken, zodat ze gedurende een specifieke periode (bijv. voor een maandelijkse promotie) automatisch bij de checkout op items worden toegepast.

Dit zijn de kortingstypes die we momenteel ondersteunen om je te helpen promoties te creëren die aan de specifieke behoeften van je bedrijf voldoen:

• Koop X aantal van een groep items, krijg Y korting op het item met de laagste prijs (koop er een, krijg er een met korting)
    • Bijv. 'Koop 3 kaarsen, krijg 1 kaars gratis'
  • Koop X aantal van een groep items, krijg Y korting op alle items
    • Bijv. 'Koop 4 flessen wijn, krijg € 2,00 korting op elke fles'
  • Koop X aantal van hetzelfde item, krijg Y korting op het item (bulkkorting)
    • Bijv. 'Koop 10 blikjes kattenvoer, krijg € 2,00 korting'

Je kunt ook gedifferentieerde kortingen aanmaken door middel van meerdere kortingsregels. Je eerste kortingsregel kan bijvoorbeeld 'Koop 2 kaarsen, krijg 25% korting' zijn en de tweede kan 'Koop 3 kaarsen, krijg 50% korting' zijn.

Zo maak je een kortingsregel aan:

1. Ga vanuit het hoofdmenu naar Instellingen Prijs- en kortingsregels.
  2. Selecteer +Nieuwe regel.
  3. Selecteer naast Kortingsregel +Aanmaken.
  4. Voer onder Kortingsperiode en -klanten een naam in voor je kortingsregel (bijv. 'Koop 1 kaars, krijg er 1 gratis'). Deze verschijnt in de verkoop en op de kassabon.
  5. Selecteer optioneel de specifieke locatie(s) waarop je je kortingsregel wilt toepassen.
  6. Selecteer de startdatum van je kortingsregel, anders werkt je prijsregel niet.
  7. Selecteer optioneel Einddatum instellen gevolgd door de einddatum van je kortingsregel. De regel wordt uitgeschakeld aan het einde van de dag die je selecteert.
  8. Selecteer optioneel het/de specifieke klanttype(n) waarop je je kortingsregel wilt toepassen.
  9. Voer onder Klant koopt in het veld Hoeveelheid het minimumaantal items in die in aanmerking komen en die aan de verkoop moet worden toegevoegd voordat de kortingsregel wordt toegepast. Voer bijvoorbeeld 2 in als je een korting van het type 'Koop 1 kaars, krijg er 1 gratis' aanmaakt.
  10. Als een klant hetzelfde item in bulk moet kopen, kun je optioneel Moet hetzelfde zijn selecteren.
    Opmerking: je moet een minimale hoeveelheid van 2 invoeren om dit selectievakje aan te vinken.
  11. Selecteer onder Klant krijgt Korting op één item – het goedkoopste of Dezelfde korting op elk item.
  12. Voer in het Kortingsbedrag (%, €) het bedrag in dat je wilt aftrekken van de verkoopprijs.
  13. Selecteer uit het vervolgkeuzemenu Kortingstype % korting of € korting.
  14. Selecteer Wijzigingen opslaan. Er wordt een nieuw gebied weergegeven waar je items kunt toevoegen.
  15. Klik onder Items toevoegen of Meerdere items toevoegen op item zoeken om de item(s) toe te voegen waarop je de kortingsregel wilt toepassen.

Zodra je je items hebt toegevoegd, ben je klaar! Ze worden aan de linkerkant van de pagina vermeld. Zorg er wel voor dat het selectievakje KORTINGEN TOESTAAN van je items is aangevinkt. Dit zorgt ervoor dat ze in aanmerking komen voor kortingsregel (en kortingen in het algemeen). Vanaf de startdatum van je kortingsregel zal Retail POS vervolgens automatisch bij de kassa korting voor je toepassen op je items wanneer de kortingsregel geldig is.