Basis van het openen en afsluiten van kassa's

Om te verkopen in Retail POS, moet je je kassa openen. Dit omvat het tellen en in Retail POS invoeren van het openingssaldo van je kassalade.

Om dit te doen ga je naar Verkoop en selecteer je een kassa die niet open is. Vervolgens voer je je openingssaldo in en verzend je deze.

Aan het eind van de dag sluit je je kassa af om te zien of je een tekort of overschot aan geld in je kassalade hebt (contante en niet-contante betaalmethoden). Om dit te doen, ga je naar VerkoopKassa afsluiten. Vervolgens voer je je saldo bij afsluiten in en sla je deze op.

Als je een kassa moet openen of afsluiten die anders is dan degene die momenteel is toegewezen aan je account, selecteer je simpelweg eerst Verkoop > Kassa wisselen.

Als je een bonprinter hebt ingesteld, wordt er ook automatisch een print van een Kassaladewijziging afgedrukt wanneer je je kassa opent of afsluit.

Tenslotte kun je je kassalade op elk moment fysiek openen vanuit Retail POS. Om dit te doen, ga je simpelweg naar Verkoop en selecteer je Kassa openen, Kassa afsluitenBedrag toevoegen of Uitbetalen/Afromen. Vervolgens selecteer je Geldlade openen.

Raadpleeg voor meer informatie: