Producten met veel onjuiste categorieën

Het kan voorkomen dat een aantal producten veel onjuiste categorieën lijken te hebben. Symptomen zijn onder andere:

• Veel producten zijn aan de verkeerde categorie toegewezen.
  • Veel categorieën zijn aan het verkeerde product toegewezen.

Dit kan worden veroorzaakt door de manier waarop je producten in het verleden zijn herschikt. Het kan ook worden veroorzaakt door een importbestand dat categorieën aan de verkeerde producten heeft toegewezen.

Handmatige oplossing

1. Log in bij je eCom-beheerder en selecteer Producten Categorieën.
  2. Selecteer de eerste categorie.
  3. Scrol omlaag naar de sectie Producten en selecteer Producten beheren.
  4. Selecteer handmatig de producten die niet in de categorie horen en selecteer Producten verwijderen.
  5. Herhaal deze stappen voor elke categorie.

Verwijderen en vervolgens importeren

1. Volg de instructies voor het verwijderen van categorieën voor alle categorieën die zijn gesynchroniseerd vanaf Retail. Als je niet zeker weet welke categorieën van Retail afkomstig zijn, stel eCom-categorieën dan opnieuw in, zodat deze overeenkomen met die van Retail alvorens je ze verwijdert.
  2. Zodra ze zijn verwijderd, moeten je categorieën en producten opnieuw worden opgeslagen om opnieuw te worden geüpload vanaf Retail. Je kunt dit doen door alle producten met categorieën te exporteren en ze vervolgens te importeren. Volg hiervoor de instructies voor het toevoegen van items aan een categorie door middel van importeren. Je kunt maximaal 1000 varianten per import importeren. Als je meer producten in je import hebt staan, splits het importbestand dan op in delen van minder dan 1000 varianten om alle product-categorielinks te importeren.
  3. Zodra het importeren is voltooid, worden je categorieën langzaamaan weer in eCom weergegeven met de juiste product-categorielinks.