Met Tyro in Lightspeed Retail verwerken

Tyro-betalingsgegevens in rapporten vinden

Als je een verkoop of terugbetaling met Tyro doet, ontvangt de klant een Lightspeed Retail-kassabon en een betaalterminalbon. Op beide bonnen staat informatie waarmee je je transacties in je Lightspeed Retail-account en het Tyro Merchant Portal kunt nagaan.

De kassabon van Lightspeed Retail heeft de Verkoop-ID (Ticket nummer) waarnaar je zoekt in het veld ID  onder Rapporten Totalen.tyro_totals_report.png

Mocht jij of je klant geen Tyro-betaalterminalbon hebben, klik je op de Betaling-ID(in de kolomID ) om de gegevens van de betreffende Tyro-betaling te bekijken. Je kunt daarna deze Tyro-betaalgegevens opzoeken (bijv. de Processor Reference (Verwerkersreferentie) is de Tyro-transactiereferentie) in de Tyro Merchant Portal om de betreffende Tyro-transactie te vinden.

Toeslagen met Tyro rekenen

Met Tyro is het mogelijk je kosten voor dienstverlening en/of huur van de terminal terug te verdienen van je klanten door toeslagen te rekenenin de Tyro Merchant Portal en op je terminal. Als ze de toeslag tijdens de verkoop accepteren, zal bij de betaling die ze op de terminal verwerken naast het aankoopbedrag ook de toeslag inbegrepen zijn. Zodra de betaling is geslaagd, legt Retail POS alleen het voldane aankoopbedrag vast. De toeslag wordt afgehandeld dor Tyro. Hierbij is Retail POS niet betrokken.

Een item aanmaken om betaalde toeslagen terug te betalen

Om een betaalde Tyro-toeslag terug te betalen moet je een niet-voorraaditem in Lightspeed Retail aanmaken. Op die manier kun je het toevoegen aan de daaropvolgende terugbetalingen, de prijs aanpassen aan het oorspronkelijke toeslagbedrag en makkelijk verklaren in je rapporten. Deze werkwijze is nodig, omdat Retail POS ontworpen is om potentieel frauduleuze terugbetalingen die hoger zijn dan het oorspronkelijk betaalde bedrag te voorkomen.

Een item aanmaken om betaalde toeslagen terug te betalen:

1. Klik vanuit het hoofdmenu op Voorraad Nieuw item.
  2. Voer in het veld Beschrijving een intuïtieve naam in voor het item (bijv. toeslag).
  3. Selecteer vanuit het vervolgkeuzemenu Type Niet-voorraad.
  4. Houd de Standaardprijs op0.00.
  5. Houd de Standaard kostenop 0.00.
  6. Deselecteer het vakje Belastbaar.
  7. Klik op wijzigingen opslaan.