Rapport Verkopen met kaart (oudere versie)

Op het rapport Verkopen met kaart kun je snel de som van met kaart betaalde verkopen zien die elke dag via Lightspeed Payments werden verwerkt. Selecteer een datumbereik (tot maximaal één jaar) en kies een winkel om te beginnen.

Let op: de gegevens die in de onderstaande screenshots worden weergegeven, zijn fictieve gegevens die op kunstmatige wijze zijn vergaard voor testdoeleinden.

Overzicht

Bovenaan het rapport vind je een overzicht van de gegevens voor het datumbereik en de locatie die je hebt geselecteerd.

Het gedeelte verwerkte betalingen toont het bedrag in dollars dat is verwerkt. Totale verkopen met kaart is het bedrag dat bij de terminal is ingenomen, wordt verwerkt representeert het bedrag dat nog wordt gerouteerd en het hoofdaantal dat wordt weergegeven is het bedrag dat wordt verwerkt in mindering gebracht op de totale verkopen met kaart.

Verwerkte betalingen = Totale verkopen met kaart - Wordt verwerkt

Het gedeelte verwerkingskosten en terugbetalingen toont hoeveel geld dat bij de terminal is verwerkt wordt afgetrokken van je uitbetaling. Verwerkingskosten zijn de verwerkingskosten voor Lightspeed Payments, terugbetalingen toont het terugbetaalde bedrag aan klanten voor retouren en het weergegeven hoofdaantal is de som van deze twee getallen.

Verwerkingskosten en terugbetalingen = Terugbetalingen + Verwerkingskosten

Het gedeelte uitbetalingen toont hoeveel geld naar je bankrekening wordt verzonden. Het representeert de verwerkte betalingen nadat de verwerkingskosten en terugbetalingen in mindering zijn gebracht. Verzonden uitbetalingen is het bedrag in dollars waarvan is bevestigd dat het is verzonden en in uitvoering is het bedrag dat nog moet worden verzonden. Het weergegeven hoofdaantal is de som van deze twee bedragen.

Uitbetalingen = Verzonden uitbetalingen + In uitvoering

en ook:

Uitbetalingen = Verwerkte betalingen - Verwerkingskosten en terugbetalingen

Verkopen met kaart per dag

Voor elke dag in het geselecteerde datumbereik zie je het volgende:

• het totale verwerkte bedrag in dollars
  • de verwerkingskosten voor dat bedrag
  • het uitbetaalde bedrag aan jouw rekening.

Je ziet tevens een voortgangsbalk die aangeeft hoeveel van de transacties op een dag volledig zijn verwerkt en voltooid.

De uitbetaling voor een voltooide dag is gelijk aan de verkopen met kaart minus de verwerkingskosten. Voor een dag die nog in uitvoering is, geeft de uitbetaling aan hoeveel geld tot dan toe is uitbetaald. Dit bedrag loopt op als het aantal verwerkte transacties oploopt.

Samenvatting van transacties van een dag

Je kunt op elke specifieke dag klikken om een samenvatting te zien van de transacties van die dag.

Voor elke transactie zie je het volgende:

• de tijdstempel
  • de transactie-ID
  • de soort kaart die is gebruikt
  • de laatste 4 cijfers van de gebruikte kaart
  • een link naar de uitbetaling van de transactie op het uitbetalingenrapport
  • de status van de uitbetaling van de transactie
  • het type transactie (verkoop of terugbetaling)
  • of de kaart al dan niet aanwezig was
    • kaart aanwezig: de kaart werd doorgehaald of ingevoegd in de betaalterminal in de winkel.
    • kaart niet aanwezig: het kaartnummer werd online gebruikt of handmatig ingevoerd aan de kassa (indien handmatige invoering beschikbaar is).
  • het bedrag in dollars van de transactie
  • de verwerkingskosten die verband houden met de transactie
  • het bedrag dat aan je rekening is betaald (bedrag - verwerkingskosten = uitbetaling)

Je gegevens exporteren

Je kunt op de knop exporteren klikken om de gegevens naar een .csv-bestand te exporteren.