Categorieën aanmaken (Retail POS (R-Series)/eCom (C-Series)-versie)

Categorieën kunnen worden aangemaakt in zowel Retail als eCom.

• Maak in Retail categorieën aan om dezelfde categoriestructuur in beide systemen te behouden en voor automatische product-categoriesynchronisatie.
  • Maak in eCom categorieën aan om afzonderlijke categorieën dan die van Retail te hebben. Voeg handmatig producten toe aan deze categorie.

Retail

Afzonderlijk

1. Klik in je Retail-account op Voorraad.
  2. Klik op Categorieën onderaan de pagina onder VOORRAADINSTELLINGEN.
  3. Klik op Nieuwe categorie.
  4. Typ de categorienaam in en klik op Wijzigingen opslaan.

De nieuwe Retail-categorie wordt weergegeven in de eCom-backoffice onder Producten > Categorieën.

Importeren

Je kunt categorieën door middel van importeren aanmaken als je items aan een categorie toevoegt

eCom

Door categorieën aan te maken in eCom kan het lastig worden om te achterhalen welke categorieën vanuit Retail zijn gekomen. Omdat de product-categoriesynchronisatie blijft doorgaan voor andere categorieën die zijn gesynchroniseerd vanuit Retail, is het belangrijk om bij te houden welke categorieën in eCom aangemaakt zijn. Het kan helpen om een persoonlijke opmerking te maken met de originele titel van de categorie en de reden voor het aanmaken ervan.

Lees Categorieën aanmaken voor meer informatie.