Categorieën samenvoegen (Retail POS (R-Series)/eCom (C-Series)-versie)

Je kunt alleen categorieën samenvoegen in je Retail-account. Door samen te voegen worden items snel aan een andere categorie toegewezen. Als je een categorie samenvoegt met een andere in je Retail-account, volgen alle subcategorieën (als die er zijn) en de categorie die wordt samengevoegd, wordt verwijderd.

Samenvoegen is destructief voor de eCom-categorie. Alle afbeeldingen, categoriebeschrijvingen en product-categorielinks gaan verloren door het samenvoegen.

1. Open de eCom-backoffice en klik op ProductenCategorieën.
  2. Lokaliseer de producten die je wilt samenvoegen. Sla de beschrijvingen en afbeeldingen op, omdat deze worden verwijderd. Onthoud welke producten worden beïnvloed.
  3. Klik in je Retail-account op Voorraad.
  4. Klik op Categorieën onderaan de pagina onder VOORRAADINSTELLINGEN.
  5. Klik op de naam van een categorie om de instellingen te openen.
  6. Klik op Samenvoegen.
  7. Selecteer de categorieën die je samenvoegt in deze categorie.
  8. Klik op Samenvoegen.

Voorbeeld van samenvoegen

Product A zit in Categorie 3.

Cat 1
----Cat 2
Cat 3
----Cat 4
----Cat 5
--------Cat 6

Als Categorie 3 wordt samengevoegd in Categorie 1, ziet de nieuwe categorieënboom in Retail en eCom er als volgt uit:

Cat 1
----Cat 2
----Cat 4
----Cat 5
--------Cat 6

• Product A zit nu in Categorie 1.
  • Categorieën 4-6 worden opnieuw toegewezen aan Categorie 1.
  • Categorie 3 is verwijderd.