Kassaregels aanmaken (bèta)

Als je winkel items bevat met verkoopbeperkingen in jouw regio, kun je kassaregels instellen om je te helpen die beperkingen op te leggen. Er zijn twee soorten kassaregels die je kunt instellen:

• Aankooplimiet: beperkt het aantal van een bepaald item dat kan worden gekocht in een enkele transactie.
  • Leeftijdsbeperking: vereist dat de klant zijn/haar leeftijd verifieert voordat de klant de items kan kopen die zijn toegevoegd aan de regel.

Met het recht Instellingen - Kassaregels kun je tot wel 25 kassaregels aanmaken in je account en aan elke regel kunnen tot wel 100 items worden toegevoegd.

Als je Lightspeed Retail POS met Lightspeed eCom gebruikt, blokkeren de kassaregels die je configureert in Lightspeed Retail POS echter alleen verkopen in een winkel. Om ook online verkopen te blokkeren, moeten leeftijdsverificaties en aantallenlimieten worden geconfigureerd in Lightspeed eCom. Hetzelfde geldt voor als je Lightspeed Retail POS gebruikt met een eCommerce-oplossing van een derde partij.

Opmerking: als je onderdeel uitmaakt van het RACS-initiatief en Lightspeed Retail POS nieuw voor je is, zouden de JUUL-catalogusitems al in je voorraad moeten zijn geïmporteerd. De vereiste kassaregels (aankooplimieten en leeftijdsbeperkingen) zouden ook voor je moeten zijn ingesteld onder Instellingen Kassaregels en erop worden toegepast. Het enige dat je nu moet doen is:
  1. Je werknemersrechten voor kassaregels instellen

2. Het voorraadaantal van je JUUL-items bijwerken (wanneer je klaar bent om live te gaan)

Het aanmaken van kassaregels

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen Kassaregels.
  2. Klik op + Nieuwe kassaregel.
  3. Voer een beschrijvende Naam in voor de regel.
  4. Selecteer Type regel in het vervolgkeuzemenu:
    • Aankooplimiet: stel het maximumaantal per verkoop in van de items onder deze regel.
    • Leeftijdsbeperking: stel de minimumleeftijd om te kopen in voor de items onder deze regel.
  5. Selecteer voor welke winkel(s) deze regel geldt.
  6. Items toevoegen aan de regel:
    1. Klik op Items toevoegen.
    2. Zoek of pas Filters toe om het/de item(s) te vinden waarvoor deze regel moet gelden.
    3. Controleer het/de item(s).
    4. Klik op Toevoegen aan kassaregel
  7. Selecteer Wijzigingen opslaan.

Als je kassaregels juist zijn opgesteld, ben je klaar om verkopen te doen overeenkomstig je lokale wetten en beperkingen. Het is het beste om op de hoogte te blijven van wijzigingen aan die wetten en regelgeving, zodat je jouw kassaregels overeenkomstig kunt bijwerken.

Kassaregels die samenwerken

Afhankelijk van de items die je verkoopt en je regio is het mogelijk noodzakelijk om diverse kassaregels in één keer te implementeren om ervoor te zorgen dat je jouw lokale wetten en vereisten naleeft.

Omdat een item aan meer dan één kassaregel kan worden toegevoegd, is het mogelijk dat twee tegenstrijdige regels worden toegepast op hetzelfde item tijdens een verkoop. Als dit gebeurt, geldt de meeste beperkende regel.

Als een item bijvoorbeeld een aankooplimiet van 5 stuks heeft in een regel en 3 stuks in een andere regel, geldt de regel die het aankoopaantal tot 3 beperkt. Als een item een minimumleeftijdsbeperking van 18 jaar heeft in een regel en 21 jaar in een andere regel, moet de klant verifiëren dat hij/zij 21 of ouder is om het item te kunnen kopen.