Werknemersrollen toevoegen en bewerken

De eerste stap voor het instellen van je werknemersinstellingen is het definiëren van een goed gestructureerde set werknemersrollen onder Instellingen Rollen werknemers. Werknemersrollen worden gebruikt om je werknemers te groeperen en beperken met behulp van toegangsniveaus in je account. Mogelijk wil je bijvoorbeeld toegang tot rapporten uitschakelen voor je verkoopmedewerkers. Je kunt ook op elk moment werknemersrollen bewerken. Als je dit doet, worden de wijzigingen die je aanbrengt in een werknemersrol in slechts één klik toegepast op alle werknemersaccounts die daar aan zijn toegewezen.

Om je te helpen aan de slag te gaan, bevat je account vier ingebouwde werknemersrollen: Eigenaar, Beheerder, Manager en Verkoopmedewerker. Hoewel deze al zijn inbegrepen, moedigen we je aan om werknemersrollen toe te voegen die het meest logisch zijn voor je bedrijf. Als je dit doet, bevelen we aan dat je je nieuwe werknemersrollen unieke en betekenisvolle namen geeft (bijv. Zomerstagiair of Floormanager). Houd ook rekening met de volgende regels met betrekking tot werknemersrollen:

• Je kunt maximaal 21 aangepaste werknemersrollen toevoegen.
  • Elke door jou toegevoegde werknemersrol moet een unieke naam hebben.
  • Ingebouwde rollen (bijv. Eigenaar of Beheerder) kunnen niet worden gearchiveerd.
  • Alleen niet-toegewezen werknemersrollen kunnen worden gearchiveerd en gedearchiveerd.

Mocht een werknemer een eigen set toestemmingen nodig hebben, kun je hem/haar een aangepaste werknemersrol geven en zijn/haar toestemmingen instellen vanuit zijn/haar werknemersaccount. We bespreken dit in het volgende artikel in deze sectie (Werknemersaccounts toevoegen).

Werknemersrollen toevoegen

1. Selecteer in het hoofdmenu Instellingen Rollen werknemers.
  2. Klik op + Nieuwe werknemersrol.
  3. Geef de werknemersrol een unieke en betekenisvolle naam (bijv. Zomerstagiair).
  4. Stel de toestemmingen van de werknemersrol in (zie de onderstaande tabel onder Toestemmingen werknemersrollen).
  5. Selecteer Wijzigingen opslaan.
  6. Herhaal de bovenstaande stappen totdat je al je werknemersrollen hebt toegevoegd.

Werknemersrollen bewerken

1. Selecteer in het hoofdmenu Instellingen Rollen werknemers.
  2. Klik op de werknemersrol die je wilt bewerken.
  3. Schakel de gewenste machtigingen in of uit (zie bovenstaande tabel).
  4. Selecteer Wijzigingen opslaan.
  5. Herhaal de bovenstaande stappen totdat je al je werknemersrollen hebt bewerkt.

Machtigingen werknemersrol

Algemeen - Alles Enables or disables all General permissions.
Extern aanmelden Kan zich bij Lightspeed Retail aanmelden vanaf elk apparaat dat met internet is verbonden wanneer de Lightspeed Retail-sessie is afgesloten. Een gebruiker zonder machtiging voor extern aanmelden kan zich alleen bij Lightspeed Retail aanmelden door ter plekke zijn of haar toegangspincode te gebruiken wanneer de app is geopend.
Rapporten
  • Heeft toegang tot het gebied Rapporten.
  • Heeft toegang tot Home (met de KPI‘s Marge en Winst verborgen).
Bewerk ingevoerde urenregistraties medewerkers Kan in- en uitklokinvoeren van andere werknemers bewerken.
Overschrijving manager

Kan handmatig identificatiedetails invoeren voor items die leeftijdsverificatie vereisen.

Dienst Heeft toegang tot het gebied Service.

Verkoop - Alles Schakelt alle Verkooprechten in of uit.
Verkoop Heeft toegang tot het gebied Verkoop. Als deze optie wordt uitgeschakeld, kan de gebruiker geen verkopen doen.
Verkoop - Terugbetaling Kan een terugbetaling verwerken.
Verkoop - Kassa openen Kan een kassa (geldla) openen om verkopen en restituties te verwerken. Dit is niet van toepassing op de mogelijkheid van een gebruiker om fysiek een kassa te openen.
Verkoop - Opname uit kassa Kan geld opnemen uit een kassa.
Verkoop - Kassa sluiten Kan een kassa sluiten.
Verkoop - Prijzen wijzigen Kan de prijzen van items wijzigen. Als dit is ingeschakeld en de werknemer toegang tot de inventaris heeft, kan de werknemer de prijs van een item vanuit de iteminstellingen wijzigen voor alle daaropvolgende verkopen en ook direct vanuit een verkoop, wat alleen de prijs van het item voor die verkoop beïnvloedt. Als de werknemer geen toegang tot de inventaris heeft, kan hij/zij alleen de prijs van een item voor een verkoop wijzigen.
Verkoop - Catalogusitem importeren Kan items importeren uit catalogussen naar de lokale inventaris vanaf het Verkoopscherm.
Verkoop - Reserveringen en speciale orders Kan reserveringen en speciale orders maken.
Verkoop - Korting alleen op een lijn Kan een korting toepassen op individuele items uit een lijn.
Verkoop - Korting op hele verkoop Kan kortingen toepassen op een gehele verkoop.

Voorraad - Alles

Schakelt alle Voorraadrechten in of uit.

Voorraad - Basis

Heeft toegang tot het gebied Voorraad. Kan ook serienummers toevoegen tijdens de verkoop van items uit een serie.

Voorraad - Aantal op voorraad tonen voor alle locaties (bèta)

Kunnen de hoeveelheid op voorraad (QOH) van een item zien in alle locaties ongeacht hun locatietoegang. Indien ingeschakeld wordt de QOH van een item in alle locaties weergegeven bij het:

• Zoeken naar items aan de kassa
  • Zoeken naar items in je voorraad
  • Zoeken naar items in werkorders
  • Exporteren van je voorraad

Indien uitgeschakeld kan de QOH van een item alleen bekeken worden voor locaties waar ze toegang tot hebben.

Bèta disclaimer: momenteel is deze toestemming enkel beschikbaar voor je account als je deelneemt aan de openbare bèta voor werknemersrestricties voor meerdere locaties. Stuur een e-mail naar retail.team@lightspeedhq.com. om deel te nemen aan deze bèta en toegang te krijgen tot deze toestemming.

Voorraad - Itemkosten

Beschrijving

• Kan itemprijzen bekijken, bewerken en exporteren.
  • Kan de KPI‘s Marge en Winst bekijken in Home als ook Rapporten is ingeschakeld.
  • Kan de kolom Inkoopprijs zien in rapporten over voorraadderving bij telling.

Voorwaarde

• Voorraad - Basis
Voorraad - Items maken en bewerken

Beschrijving

Kan nieuwe items aanmaken of bestaande items bewerken. Dit is vereist voor meer geavanceerde machtigingen om inventaris toe te voegen of te verwijderen. Kan ook bestaande serienummers bewerken.

Voorwaarden

• Voorraad - Basis
  • Voorraad - Itemkosten
Voorraad - Speciale orders

Beschrijving

Kan bestaande speciale orders bekijken.

Voorwaarde

• Voorraad - Basis
Voorraad - Itemkosten

Beschrijving

Kan inkooporders aanmaken en bewerken.

Voorwaarde

• Voorraad - Basis
Voorraad - Inkooporders - Ontvangen items toevoegen aan voorraad

Beschrijving

Kan ontvangen items in inkooporders aan voorraad toevoegen.

Voorwaarden

• Voorraad - Basis
  • Voorraad - Itemkosten
Voorraad - Retouren leverancier

Beschrijving

Kan retourzendingen naar de leverancier openen en verzenden.

Voorwaarden

• Voorraad - Basis
  • Voorraad - Itemkosten
  • Voorraad - Items maken en bewerken
Voorraad - Inventarisatie

Beschrijving

Kan inventarisatietellingen maken en telgegevens invoeren.

Voorwaarde

• Voorraad - Basis
Voorraad - Telling - Doorvoeren

Beschrijving

Kan een inventarisatietelling met elkaar in overeenstemming brengen.

Voorwaarde

• Voorraad - Basis
Voorraad - Transfers

Beschrijving

Kan transfers tussen shops maken, bouwen en ontvangen. Transfers zijn alleen beschikbaar voor accounts met meerdere shops.

Voorwaarde

• Voorraad - Basis
Voorraad - Transfers - Voorraad voor transfer verzenden

Beschrijving

Kan items verzenden in transfers tussen shops.

Voorwaarde

• Voorraad - Basis
Voorraad - Afbeeldingen en items importeren

Beschrijving

Kan zowel items als productafbeeldingen in de inventaris importeren.

Voorwaarden

• Voorraad - Basis
  • Voorraad - Itemkosten
  • Voorraad - Items maken en bewerken
Voorraad - Leveranciers

Beschrijving

Kan leveranciers bewerken.

Voorwaarde

• Voorraad - Basis
Voorraad - Categorieën Kan categorieën bewerken.
Voorraad - Merken Kan merken bewerken.
Voorraad - Tags Kan tags bewerken.
Voorraad - Redenen leveranciersretour

Beschrijving

Kan redenen retourzending leverancier bewerken.

Voorwaarden

• Voorraad - Basis
  • Voorraad - Itemkosten
  • Voorraad - Items maken en bewerken

eCom - Alles Schakelt alle eCom-rechten in of uit.
eCom - Basis Heeft toegang tot eCom vanuit het vervolgkeuzemenu in het hoofdmenu.

Klanten - Alles Schakelt alle Klantenrechten in of uit.
Klanten - Basis Heeft toegang tot het gebied Klanten. Kan ook bestaande serienummers bewerken.
Klanten - Exporteren

Kan klantengegevens van de volgende gebieden exporteren:

• Sectie Klanten
  • Sectie Creditaccounts
  • Sectie Cadeaubonnen
  • Sectie Klanten in het linkermenu van items
  • Klant en item rapport
Klanten - Limiet op winkelkrediet Kan een creditlimiet voor klanten instellen.
Klanten - Klant verwijderen Kan klantenaccounts verwijderen en klantengegevens anonimiseren in het hele Retail-account.
Klanten - Bekijk cadeaukaartnummers Kan de volledige cadeaubonnummers zien in plaats van alleen de laatste vier cijfers.

Betalingsrapporten - Alles Schakelt alle rechten van Betalingsrapporten in of uit.
Rapport - Schikkingen Heeft toegang tot het rapport Schikkingen.

Instellingen - Alles Schakelt alle Instellingenrechten in of uit.
Instellingen - Basis Heeft toegang tot het gebied Instellingen.
Instellingen - Configuratie van winkels Heeft toegang tot Configuratie van winkel onder Instellingen.
Instellingen - Configuratie van werknemer Heeft toegang tot Configuratie van werknemers en Rollen werknemers onder Instellingen.
Instellingen - Werknemersaccount verwijderen Kan werknemersaccounts verwijderen en werknemersgegevens anonimiseren in het hele Retail-account.
Instellingen - Configuratie van verkopen Kan prijsregels, kortingen, betaaltypen en btw instellen.
Instellingen - Verkopen tenietdoen

Kan transacties annuleren.

Instellingen - Prijsstellingen Heeft toegang tot aan inventaris gerelateerde instellingen in Instellingen.
Instellingen - Kassaregels (bèta)

Kan kassaregels toevoegen, configureren en archiveren.