Items importeren

Als je jouw item-importbestand hebt ingedeeld, importeer dan je items naar je Lightspeed Retail POS-voorraad. Om dit te doen:

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Items importeren.Screen_Shot_2019-10-02_at_10.52.png
  2. Als het pop-upvenster Welkom bij Item Imports wordt weergegeven, lees dan de informatie over importeren en klik op Doorgaan.
  3. Klik op + Nieuwe import.
  4. Sleep onder BESTAND SELECTEREN, je importbestand. Als alternatief kun je klikken op Bladeren en je importbestand selecteren. Screen_Shot_2019-11-14_at_12.10_1.png
  5. Selecteer de importmethode Alleen nieuwe items aanmaken.
  6. Voer optioneel je e-mailadres in om een notificatie te krijgen als je importbestand is gecontroleerd en je import klaar is.
  7. Onder KOLOMMEN INDELEN deelt je Retail POS-account automatisch de kolommen in je importbestand in, waarvan het account het herkent als compatibel met Lightspeed Retail. Als je ongeldige kolommen het in je importbestand, selecteer dan compatibele kolommen in de vervolgkeuzemenu‘s.Screen_Shot_2019-11-14_at_12.10_1__1_.png
  8. Selecteer het selectievakje Overslaan in de kolommen die niet moeten worden geïmporteerd.
  9. Klik op Import controleren. Je account begint nu met het controleren van je importbestand voor indelingsfouten.

Opmerking: Als er fouten zitten in je importbestand, raadpleeg dan Fouten oplossen in item-importbestanden.
  10. Controleer de voorraadgegevens onder IMPORT CONTROLEREN en VOORBEELDWEERGAVE ITEM:

NIEUWE ITEMS Aantal items dat wordt aangemaakt.
    BIJGEWERKTE ITEMS Aantal items dat wordt bijgewerkt.
    NIEUWE LEVERANCIERS Aantal leveranciers dat wordt aangemaakt.
    NIEUWE MERKEN Aantal nieuwe merken dat wordt aangemaakt.
    NIEUWE CATEGORIEËN Aantal nieuwe categorieën dat wordt aangemaakt.
    ITEMS MET VOORRAAD Aantal nieuwe items dat wordt aangemaakt en een voorraad heeft om toegevoegd te worden.
    TOTAAL AANTAL Totaal aantal voorraad die wordt toegevoegd aan deze nieuwe items.
    TOTALE KOSTEN Totale kosten voor de voorraad die worden toegevoegd aan deze nieuwe items.

11. Als de voorraadgegevens juist lijken, klik je op Items importeren. Je items beginnen nu met importeren en het Importrapport wordt weergegeven als de import klaar is. Screen_Shot_2019-11-14_at_2.23_1.png

Gefeliciteerd! Als het goed is heb je nu al je items in je Lightspeed Retail POS-voorraad. Om er zeker van te zijn dat je voorraad op de juiste manier is geïmporteerd, bevelen we aan om deze te controleren en items te scannen onder Voorraad Item zoeken.

Wat nu?

Als je het voorraadaantal en de eenheidsprijs van je items niet hebt geïmporteerd en je bent klaar om live te gaan, moet je ze importeren in een inkooporder. Raadpleeg Je voorraadaantal bijwerken voordat je live gaat voor meer informatie.