Toegangsinstellingen instellen

Onder Instellingen Algemene opties staan twee toegangsinstellingen die je kunt instellen:

1. Vertraging automatisch uitloggen
  2. Vertraging verificatie pincode

Vertraging automatisch uitloggen instellen

De instelling Vertraging automatisch uitloggen bepaalt hoeveel minuten een Lightspeed Retail POS-sessie openblijft nadat een werknemer met toegang tot externe login inlogt. Als je sleutelbewaarder bijvoorbeeld de toestemming Externe login heeft en de instelling Vertraging automatisch uitloggen is ingesteld op 720 minuten, eindigt de Lightspeed Retail POS-sessie automatisch 12 uur na de start van de dienst van de sleutelbewaarder.

Wie er ook verantwoordelijk is voor het starten van de Lightspeed Retail POS-sessie aan het begin van de dag, we bevelen aan om de instelling Vertraging automatisch uitloggen zo in te stellen dat deze de gehele duur van een typische werkdag in je winkel vertegenwoordigt. Dit is vooral belangrijk als je werknemers alleen PIN-toegang hebben, aangezien ze niet de toestemming hebben om zelf een nieuwe Lightspeed Retail POS-sessie te openen in het geval dat ze automatisch worden uitgelogd. Door de Vertraging automatisch uitloggen uit te breiden, hebben je werknemers altijd toegang tot je Retail-account en kunnen ze klanten bedienen tijdens de openingstijden van je winkel. Als eigenaar heb je ook de gemoedsrust dat je Retail-account veilig is en niet na de openingstijden van je winkel toegankelijk is voor werknemers met PIN-toegang.

Zo stel je de instelling Vertraging automatisch uitloggen in:

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen Algemene opties.
  2. Voer in het veld Vertraging automatisch uitloggen het totale aantal minuten in een typische werkdag in je winkel in (bijv. 720 minuten voor een dag van 12 uur).
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

Vertraging verificatie pincode instellen

De instelling Vertraging verificatie pincode bepaalt hoeveel minuten een werknemer toegang heeft tot je Retail-account na deze inactief te laten. Door het account automatisch te vergrendelen voor werknemers en een PIN-verificatie te vereisen, is je Retail-account veilig en niet toegankelijk als een verkoopmedewerker wegloopt van de kassa zonder het scherm te vergrendelen.

Zo stel je de instelling Vertraging verificatie pincode in:

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen Algemene opties.
  2. Voer in het veld Vertraging verificatie pincode het totale aantal minuten in dat je je Lightspeed Retail POS-sessie ontgrendeld wilt laten (bijv. 1-5 minuten).
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.