Werknemersgegevens verwijderen

In Lightspeed Retail kun je werknemersgegevens verwijderen om privacyverzoeken van werknemers in te willigen. Omdat deze handeling niet ongedaan kan worden gemaakt, moet je de volgende werknemersmachtigingen hebben om de functie te gebruiken:

• Instellingen - Basis
  • Instellingen - Configuratie van werknemer
  • Instellingen - Werknemersaccount verwijderen

We raden je aan om voordat je de gegevens van een werknemer verwijdert:

• Verifieer de identiteit van je werknemer met gepaste zorgvuldigheid (due diligence) voordat je zijn/haar privacyverzoek inwilligt.
  • Na te gaan of er redenen zijn om de persoonlijke gegevens van de werknemer mogelijk te moeten bewaren (bijvoorbeeld voor belastingaangifte, andere wettelijke verplichtingen of voor het voldoen van terugbetalingen).

Het verwijderen van werknemersgegevens:

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Configuratie van werknemers.
    Eventueel kun je de beschikbare velden en filters gebruiken en op Zoeken klikken om de resultaten te verfijnen.
  2. Klik op de voornaam of achternaam van de werknemer die je wilt verwijderen.
  3. Klik rechtsboven op Archiveren en aanmelden uitschakelen > Account verwijderen. Je krijgt een waarschuwing te zien.
  4. Selecteer als je deze waarschuwing hebt gelezen en begrepen het selectievakje en klik op Dit account verwijderen.
  5. Klik op Terug naar Configuratie van werknemers.

Het werknemersaccount is nu officieel verwijderd uit de werknemerslijst en geanonimiseerd in je gehele Retail-account.

OPMERKING: Als je een Lightspeed eCom-winkel hebt die is verbonden met je Retail-voorraad, moet je ook je werknemersgegevens verwijderen uit je eCom-winkel om aan het privacyverzoek te voldoen. Raadpleeg Privacyverzoeken beheren in het eCom Helpcentrum. Als je je Retail-account met een van onze partners hebt geïntegreerd, dien je rechtstreeks contact met hen op te nemen om erachter te komen over welke persoonsgegevens zij beschikken en hoe privacyverzoeken van je klanten aan hun kant moeten worden behandeld.