Het verschil tussen eigenaar en primaire gebruiker begrijpen

Als eigenaar van een Retail-winkel is het belangrijk dat je begrijpt wat het verschil is tussen het hebben van de werknemersrol Eigenaar en het zijn van de primaire gebruiker van een Retail-account in onze interne systeem.

Primaire gebruiker

De primaire gebruiker van een Retail-account is de primaire contactpersoon voor onze Lightspeed Sales-afdeling in ons interne systeem. Deze gebruiker is ook doorgaans de eerste werknemer die wordt aangemaakt in een Retail-account en de gebruikersnaam die wordt vermeld op facturen.

Als primaire gebruiker ben je de enige die de gegevens van werknemers en inloggegevens kan wijzigen in Instellingen Configuratie van werknemers. Andere werknemers zien het volgende wanneer ze de secties Gegevens en Aanmelden bekijken in een werknemersaccount:

Door het werknemersaccount van de primaire gebruiker te beveiligen zorg je ervoor dat deze altijd zijn/haar niveau van toegang tot het account behoudt. Als een werknemer de primaire gebruiker moet wijzigen om welke reden dan ook (bijv. verandering van eigenaar of als het Retail-account oorspronkelijk werd aangemaakt door een IT-consultant) moet hij/zij e-mailen naar billing.nl@lightspeedhq.com of bellen met ons team Billing (selecteer optie 3). Vanuit daar kan een Sales Operations Specialist alle noodzakelijke informatie verzamelen om de wijziging van de primaire gebruiker in werking te stellen in ons interne systeem. Een andere manier om een Sales Operations Specialist te bereiken is te bellen met Retail Support-telefoonlijn. Een Support Specialist kan de werknemer doorsturen naar een beschikbare Sales Operations Specialist of namens hem/haar een terugbelverzoek indienen.

Eigenaar

Een eigenaar is een werknemersrol die doorgaans de meeste, zo niet alle, machtigingen ingeschakeld heeft via Instellingen > Rollen werknemers. Deze rol is doorgaans toegewezen aan de eigenaar/eigenaren van de winkel(s). Als een eigenaar geen primaire gebruiker is, kan deze nog steeds niet de gegevens van werknemers of inloggegevens van een primaire gebruiker wijzigen; ook als alle machtigingen zijn ingeschakeld in zijn/haar werknemersrol. Zoals genoemd in de vorige sectie moet een eigenaar ons team Billing bellen (selecteer optie 3) om deze wijzigingen te maken.