Het stuurprogramma voor de Zebra ZD410 printer wijzigen in Windows

De onderstaande stappen kunnen worden aangepast aan de Zebra LP2824 Plus, die niet meer wordt geleverd. We hebben notities toegevoegd waar de stappen aanzienlijk verschillen.

De Zebra ZD410 vereist afhankelijk van de labelgrootte een ZPL- of EPL-printerstuurprogramma:

• Normale, alternatieve en kleine labels: vereisen het EPL-printerstuurprogramma.
  • Sierradenlabels: vereisen ZPL-printerstuurprogramma.

In de meeste gevallen installeert de Zebra ZD410 automatische met het ZPL-stuurprogramma. Volg onderstaande stappen om het stuurprogramma te wijzigen van ZPL naar EPL:

1. Klik op Windows Startmenu > Configuratiescherm om het Configuratiescherm te openen.

OPMERKING: Als je Windows 8 of 10 gebruikt, rechtsklik dan op het Windows startmenu in plaats van links te klikken.

2. Klik in de sectie Hardware en geluiden op Apparaten en printers weergeven

3. Rechtsklik in de sectie Printers op de ZDesigner ZD410-203dpi ZPL.
  4. Klik op Eigenschappen van de printer.

5. Klik in het tabblad GEAVANCEERD op Nieuw...

6. Klik in de Wizard Printerstuurprogramma toevoegen op Volgende.
  7. Selecteer de volgende items:
    • Fabrikant: ZDesigner
    • Printers: ZDesigner ZD410-203dpi EPL

8. Klik op Volgende > Voltooien.
  9. Klik in het venster Eigenschappen van de printer op OK
  10. Rechtsklik op ZDesigner ZD410-203dpi EPL.

OPMERKING: Als je de LP2824 Plus gebruikt, die niet meer wordt geleverd, klik dan op het EPL-stuurprogramma van het model.

11. Klik op Eigenschappen van de printer.

12. Controleer in het tabblad PRINTERINSTELLINGEN dat het aankruisvakje Altijd stuurprogramma-instellingen gebruiken is aangevinkt.

13. Klik op OK.
  14. Sluit het venster Apparaten en Printers. De Zebra ZD410 moet nu het EPL-stuurprogramma gebruiken.

OPMERKING: Als je het stuurprogramma wijzigt van ZPL naar EPL, dan worden de labels juist geformatteerd, maar kunnen ze ondersteboven worden afgedrukt.