Installatie van de Zebra ZD410 op een iPad

Installatie van een Bluetooth-gebaseerde Zebra ZD410-labelprinter voor het afdrukken van labels in Retail Managermodus van uw Retail POS-app.

Installatie van de Zebra ZD410 omvat de volgende stappen die hieronder uitgebreider worden beschreven:

1. Aansluiten van de printer
  2. Plaatsen van de labelrol
  3. Kalibreren van de printer
  4. Afdrukken van een Netwerk configuratierapport
  5. Koppelen van de printer met de iPad en afdrukken van labels

OPMERKING: Er kan slechts één iPad tegelijk met de Zebra ZD410 worden gekoppeld.

Aanvullend referentiemateriaal voor de Zebra ZD410

1. Aansluiten van de Zebra ZD410-printer

Volg onderstaande stappen om de printer aan te sluiten op een stopcontact. Het lampje op de rechthoek voor de stroomcyclus wordt groen.

2. Plaatsen van de Zebra ZD410-labelrol

1. Trek de gele vergrendelingen naar u toe en til het deksel omhoog.
  2. Trek de gele rolgeleiders uit elkaar en plaats de rol met de labels naar boven.
  3. Laat de rolgeleiders los en druk ze samen om ervoor te zorgen dat de rol goed vastzit en vrij draait.
  4. Trek de labels aan de voorkant van de printer langs de snijder.
  5. Druk de labels onder de rolgeleiders.
  6. Vouw de labels omhoog om de mediasensor overeenkomstig aan te passen:
    • Normale, kleine en alternatieve labels: uitlijnen met de standaard middenpositie.
    • Sieradenlabels: uitlijnen met het midden van de zwarte markeringen op het label marks.

7. Druk het deksel omlaag, totdat beide gele vergrendelingen dichtklikken.

3. Kalibreren van de Zebra ZD410

Voer een initiële kalibratie uit, zodat de printer de afmetingen van de labels herkent:

1. Volg bovenstaande stappen voor het plaatsen van de labelrol.
  2. Druk op de aan/uit-knop en wacht totdat het groene indicatielampje constant groen brandt.
  3. Houd de knoppen pauze en annuleren gedurende 2 seconden ingedrukt en laat ze dan los. De printer meet enkele labels en voert ze door.
  4. De kalibratie is voltooid zodra de printer stopt en het indicatielampje constant groen brandt.

OPMERKING: Als de labels van een nieuwe rol een andere maat hebben, is er een initiële kalibratie nodig. Je hoeft niet te kalibreren als je een nieuwe rol met labels van dezelfde maat plaatst. De printer past zich automatisch aan of je kunt voor het afdrukken tweemaal op doorvoeren drukken.

4. Afdrukken van een Netwerkconfiguratierapport

Druk een Netwerk configuratierapport af om ervoor te zorgen dat de Bluetooth-radio van de printer is geïnstalleerd en de ontdekkingsmodus is ingeschakeld:

1. Volg bovenstaande stappen voor het plaatsen van de labelrol.
  2. Druk op de aan/uit-knop en wacht totdat het groene indicatielampje constant groen brandt.
  3. Houd de knoppen doorvoeren en annuleren gedurende 2 seconden ingedrukt en laat ze dan los. Het Netwerk configuratierapport wordt afgedrukt.
  4. Zorg ervoor dat DETECTEERBAAR in de BLUETOOTH-sectie is ingeschakeld.
  5. Als dit niet aan is, volg dan de instructies op pagina 20 van de volledige Draadloze handleiding van Zebra om de Bluetooth-instellingen te wijzigen.

5. De Zebra ZD410 printer met de iPad koppelen en labels afdrukken

1. Tik op de iPad op Instellingen > Bluetooth.

2. Zorg ervoor dat Bluetooth ingeschakeld en groen is.
  3. Tik in de lijst met Apparaten op de Zebra ZD410-printer. Hij wordt in de lijst Mijn apparaten weergegeven als verbonden.

OPMERKING: Standaard is de naam van de printer het serienummer van de printer. Je vindt dit serienummer aan op de sticker aan de onderkant van de printer.

4. Open de Retail POS-app zodra de printer is verbonden.
  5. Tik linksboven op het Lightspeed-logo.
  6. Tik op Retail Manager om naar de Retail Managermodus te gaan.
  7. Tik op Voorraad Labels afdrukken.
  8. Tik op Alles afdrukken of op het pictogram Label links van een Itembeschrijving.

OPMERKING: Als je geen items in de lijst ziet, ga dan naar Labels afdrukken om een labelrij te bouwen. Het artikel bevat ook meer informatie over andere secties in de Retail Managermodus waarin je labels kunt afdrukken met de Zebra ZD410 printer.

9. De printer en de afmetingen van het label worden automatisch in de afdrukprompt geselecteerd.

OPMERKING: Je kunt de labelgrootte in de afdrukprompt wijzigen.

10. Tik op Afdrukken om een testlabel af te drukken.