Kortingen voor werknemers

Eenvoudige kortingen

Als werknemers recht hebben op een percentage korting voor alle items:

1. Maak een Korting voor het gewenste percentage.
  2. Maak een Klanttype genaamd Werknemer en selecteer een percentage in de vervolgkeuzelijst Korting

Complexe kortingen

Als medewerkers recht hebben op een korting op basis van de kostprijs van een item:

1. Maak een nieuw Klanttype met de naam Werknemer.
  2. Start een nieuwe Prijsregel.
  3. Selecteer het selectievakje Alle items/kosten.

OPMERKING: Selecteer dit vakje niet als de korting alleen voor bepaalde items geldt.

4. Selecteer Werknemer in het selectievak Klanttype
  5. Als je kortingen wilt toevoegen bovenop deze prijsregel, kies dan het selectievak Kortingen toestaan.
  6. Kies in het gedeelte Prijsaanpassing voor Markering or Marge.
  7. Klik op Wijzigingen opslaan.
  8. Er verschijnt een nieuw veld Markering of Marge. Stel het percentage van de aanpassing in.

9. Als je Alle items/kosten niet hebt aangevinkt, moet je de items kiezen waarvoor de prijsaanpassing zal gelden.

Als je vervolgens een klant toevoegt met het klanttype Werknemer, zullen hun items automatisch de korting krijgen.