Retail POS (R-Series)-instellingen voor handmatig exporteren naar Quickbooks (MAC of Windows)

Lightspeed heeft een zeer minimaal programma waarmee je QuickBooks-bestanden kunt exporteren. Deze bestanden zijn specifiek ontworpen voor QuickBooks en de informatie wordt als algemene  grootboekposten gedistribueerd.

Hier is een overzicht van wat de export wel en niet kan doen.

OPMERKING: Je kunt in een van de algemene Rapporten in je Retail-account zien wat de export niet kan doen.

Kan wel doen Kan niet doen
Totalen voor verkopen exporteren (uitgesplitst in categorieën/subcategorieën) Verkooplijnen exporteren
Totalen voor aankooporders exporteren Namen van verkopers of aankooporders exporteren
Opties voor exporteren: verkopen, creditaccounts, COG's, aankooporders en rendementen van verkopers Voorraadartikelen/activarapport exporteren
  Afsluiten totalen tellingen

De QuickBooks-instellingen & -opties kunnen worden gevonden in RAPPORTEN onder de sectie Accounting. Overtuig je er voor het exporteren van dat deze informatie juist is opgezet. Ieder veld moet exact hetzelfde gelabeld zijn als in je QuickBooks bedrijf. Hoofdletters, kleine letters en spaties moeten exact overeenkomen. Als je het rekeningstelsel van je bedrijf nog niet hebt opgezet, kan je Lightspeed toestaan om het voor je te exporteren.

De rest van dit artikel is gewijd aan de QuickBooks-instellingen & -opties in Retail, wat iedere sectie betekent en wat er gebeurd als ze worden in- of uitgeschakeld.

Algemene gegevens Verklaring
Dagen om te exporteren Dit kan tijdens het aanmaken van de export worden gewijzigd, maar dit is altijd standaard.
Accountinformatie exporteren. Dit exporteert de informatie van het accounttype voor ieder account. Als je een foutbericht krijgt dat aangeeft Dit bestand kan niet worden geïmporteerd omdat de accounttypes niet overeenkomen... dan is dit waarschijnlijk de oorzaak. Je kunt de accounttypes instellen om overeen te komen met de QuickBooks-instellingen & -optes of Accountinformatie exporteren uitvinken, gegevens regenereren en een nieuwe export maken om de gegevens in het juiste account te krijgen.
Verkopen exporteren Uitgevinkt bestaat deze informatie (en het tabblad) niet
Kredietrekeningen exporteren Uitgevinkt bestaat deze informatie (en het tabblad) niet
COGS exporteren Uitgevinkt bestaat deze informatie (en het tabblad) niet
PO's exporteren Uitgevinkt bestaat deze informatie (en het tabblad) niet

Algemene gegevens Verklaring
Verkoop subaccounts Subaccounts worden gebruikt om je te laten zien welke categorieën zijn verkocht. Als dit is uitgevinkt, krijg je geen uitsplitsing per Categorie. In plaats daarvan krijg je een totale verkooppost per dag en een totaalbedrag van de geëxporteerde datums. Als dit is aangevinkt, worden de subaccounts eerst uitgesplitst op BTW-tariefgropen en dan op de gepaste itemcategorie.
UF subaccounts Niet aanbetaalde bedragen behoren allemaal tot de betaalwijzes die je gedurende de dag hebt verzameld. Als dit vakje is uitgevinkt, krijg je een totaalbedrag per dag en een totaalbedrag voor de geëxporteerde datums, in plaats van afzonderlijk uitgesplitste Betaalwijzes

Algemene gegevens Verklaring
Belastingkantoor verkoper Dit is het Belastingkantoor in jouw staat of provincie. Washington is bevoorbeeld het WA-Belastingkantoor. Neem voor meer informatie contact op me je lokale belastingkantoor voor . Dit kantoor moet exact hetzelfde worden gelabeld als je QuickBooks-instellingen.
BTW-subaccounts

Als dit is uitgevinkt: BTW komt over als een totaalbedrag per dag van de export. (bijvoorbeeld: verkoop 1/1/16 BTW $5,00, 2/1/16 BTW: $10)

Met dit aangevinkt: BTW wordt uitgesplitst over ieder toepasselijke BTW-tarief per dag (bijvoorbeeld in relatie met het eerdere voorbeeld: 1/1/16 staats-BTW $2,50, 1/1/16 Stad-BTW $2,50, 2/1/16 Staats-BTW $9, 2/1/16 Online btw $1).

Algemene gegevens Verklaring
Debiteuren Ontvangen (of terugbetaalde) gelden kredietrekeningen voor items, goederen, aanbetalingen
Verplichtingen cadeaukaarten Dit is de rekening die het aanrekenen en de betaling toont van enige cadeaukaart-accounts in Lightspeed Retail. Dit neemt dus toe wanneer fondsen aan een cadeaukaart worden toegevoegd en neemt af wanneer een cadeaukaart bij een verkoop wordt gebruikt.

Algemene gegevens Verklaring
COGS-subaccounts

Met dit uitgevinkt: COGS komt over als een totaalbedrag voor iedere dag van de export.

Met dit aangevinkt: COGS komt over met subaccounts voor iedere categorie/subcategorie  voor iedere dag van de export.

Voorraadsubaccounts

Met dit uitgevinkt: Voorraad komt over als een totaalbedrag voor iedere dag van de export.

Met dit aangevinkt: Voorraad komt over met subaccounts voor iedere categorie/subcategorie  voor iedere dag van de export.

FIFO-kosten Gebruik dit alleen als je First in/First Out-accounting gebruikt

Algemene gegevens Verklaring
"Exporteer wanneer gemarkeerd" Besteld bij leverancier is de dag dat u op de knop Besteld in de PO drukt. Gemarkeerd als afgerond is wanneer u op de knop Afgerond in de PO drukt. Onthoud dat dit de PO voor export vlagt, maar de datum waarop dit wordt geëxporteerd is de datum Ontvangen van de PO. Wees je bewust van de werking hiervan, omdat Wees je er bewust van hoe dit werkt bij het wijzigen van de datum Ontvangen of het gedeeltelijk ontvangen van orders, omdat er verschillen kunnen ontstaan in je QuickBooks-account als je het onderscheid niet begrijpt tussen wanneer de PO is gemarkeerd als Afgerond en wanneer deze als Ontvangen is ingesteld..
PO-crediteuren Dit exporteert PO-gegevens (alleen de items) als een te betalen rekening in QuickBooks, gescheiden naar afzonderlijke PO. Deze rekening wordt toegewezen aan te betalen aan iedere leverancier die in je Lightspeed Retail account aan de PO is gekoppeld. Als Voorraad is ingesteld om Subaccounts te tonen, dan worden deze fondsen gescheiden op Categorie/Subcategory. Als dit niet het geval is, dan is het een totaalbedrag voor iedere PO.
Verzendingen PO Dit zijn bedragen die zijn ingevoerd in het veld Verzending in de PO.
Overige uitgaven PO Dit zijn bedragen in het veld Overigen in de PO.
Verzendkosten leveranciersretouren Dit zijn de bedragen die zijn ingevoerd in de regel Verzending in de leveranciersretouren.
Leveranciersretours overige uitgaven Dit zijn bedragen in het veld Overigen in de leveranciersretouren.