Betaalwijzen instellen

Lightspeed Retail heeft de volgende betaalwijzen:

• contant
  • cheque
  • creditcard
  • kredietrekening
  • cadeaubon
  • debitcard

Je kunt voor elke betaalwijze de eigenschappen instellen en je kunt nieuwe betaalwijzen maken. Je kunt bijvoorbeeld afzonderlijke betaalwijzen maken voor elke geaccepteerde creditcard zoals Visa en MasterCard, zodat je deze in rapporten kunt bijhouden.

Betaalwijzen instellen

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Betaalwijzen.
  2. Als je instellingen wilt opgeven voor een bestaande betaalwijze, klik je erop in de lijst.
    Als je een nieuwe betaalwijze wilt toevoegen, klik je op +Nieuwe betaalwijze.
  3. Als je een nieuw type maakt, geef je de Naam betaalwijze op.
  4. Selecteer in de lijst Terugbetalen als de terugbetalingsmethoden die je wilt toestaan voor producten die met deze betaalwijze zijn aangeschaft.
  5. Selecteer Klant vereisen als je wilt dat een klant is gekoppeld aan een verkooptransactie om de betaalwijze beschikbaar te maken.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.