Betaalmethoden instellen

Lightspeed Retail heeft de volgende betaalmethoden:

• contant
  • cheque
  • creditcard
  • kredietrekening
  • cadeaubon
  • debitcard  (= PIN of Bancontact)
  • aanpassing - klik hier voor meer informatie.

Je kunt voor elke betaalmethode de eigenschappen instellen en je kunt nieuwe betaalmethoden maken. Je kunt bijvoorbeeld afzonderlijke betaalmethoden maken voor elke geaccepteerde creditcard zoals Visa en MasterCard, zodat je deze in rapporten kunt bijhouden.

Betaalmethoden instellen

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Betaalmethoden.
  2. Als je instellingen wilt opgeven voor een bestaande betaalmethode, klik je erop in de lijst.
    Als je een nieuwe betaalmethode wilt toevoegen, klik je op +Nieuwe betaalmethode.
  3. Als je een nieuw type maakt, geef je de Naam betaalmethode op.
  4. Selecteer in de lijst Terugbetalen als de terugbetalingsmethoden die je wilt toestaan voor producten die met deze betaalmethode zijn aangeschaft.
  5. Selecteer Klant vereisen als je wilt dat een klant is gekoppeld aan een verkooptransactie om de betaalmethode beschikbaar te maken.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Type aanpassingsbetaling

Het type aanpassingsbetaling verschijnt nadat je Lightspeed eCom hebt geïnstalleerd.

In zeldzame gevallen wordt het type aanpassingsbetaling gebruikt om verschillen in prijs tussen Retail en eCom na te gaan. Een verschil in prijs gebeurt zelden en is meestal niet hoger dan $ 0,01.