Terugbetalen naar een klantenkrediet

Met klantenaccounts kun je terugbetalingen uitvoeren in de vorm van winkelkrediet. Het bedrag van de terugbetaling wordt toegepast op het kredietaccount van de klant en kan worden gebruikt om te betalen voor toekomstige verkopen. Het saldo van het kredietaccount wordt in Lightspeed Retail bijgehouden in de sectie Account van het specifieke klantprofiel. Het saldo verschijnt ook op de ontvangstbewijzen van de verkoop totdat het is uitgeput.

Je kunt een verkoop terugbetalen aan het klantaccount door:

1. Een terugbetaling te verstrekken met de oorspronkelijke transactie.
  2. Een terugbetaling te verstrekken zonder de oorspronkelijke transactie.

Terugbetalen met de oorspronkelijke transactie

1. Zoek de transactie op door de kassabon van de klant te scannen, door op de naam van de klant te zoeken of in het Regels-rapport te zoeken.
    • Kassabon: Iedere Lightspeed Retail kassabon heeft een streepjescode. Als de klant de kassabon heeft, scan dan de streepjescode in het veld Item in de kassa. De oorspronkelijke verkoop verschijnt in de kassa in het tabblad Terugbetalen.
    • Naam van de klant: Koppel de klant aan een nieuwe verkoop en klik op de knop Bewerken. Klik in het menu links op Verkoop en zoek naar het item. Klik op het ID naast het item en klik op de knop Terugbetalen om de transactie te openen in het tabblad Terugbetalen van de kassa.
    • Regels-rapport: Klik in het hoofdmenu op Rapporten > Regels. Voer in het datumveld het datumbereik in van de periode waarin de verkoop zich voordeed. Dit item is mogelijk meerdere keren op dezelfde dag verkocht, dus let erop dat je de juiste transactie selecteert. Je kunt in het veld ID ook de laatste cijfers van Ticketnummer van de kassabon invoeren. Blader door de resultaten om het item en de verkoop te vinden. Klik op het ID naast het item en klik dan op de knop Terugbetalen op de transactie te openen in het tabblad Terugbetalen van de kassa.
  2. Zorg er in het tabblad Terugbetalen voor dat de klant aan de kassa is gekoppeld. Als dit niet het geval is, zoek dan naar de naam van de bestaande klant of klik op de knop +Nieuw om een nieuw klantaccount aan te maken.
  3. Klik op de knop Terugbetalen naast de geretourneerde items. Het Totaal van de terugbetaling aan de rechterkant wordt automatisch berekend en is negatief, wat aangeeft dat het aan de klant verschuldigd is.
  4. Bevestig dat het Totaal van de terugbetaling juist is en klik op Betaling Account.
  5. Het veld Terugbetaling aan creditaccount geeft standaard het Totaal van de terugbetaling weer. Bewerk indien nodig het bedrag.
  6. klik op Verkoop voltooien. De terugbetaling is nu officieel toegepast op het winkelkrediet van de klant en de items worden geretourneerd naar de winkelvoorraad.

Terugbetalen zonder de oorspronkelijke transactie

1. Klik in het hoofdmenu op Verkoop > Terugbetalen.
  2. Koppel de klant aan de kassa. U kunt zoeken op de naam van een bestaande klant of op de knop +Nieuw klikken om een nieuw klantaccount aan te maken.
  3. Scan in het veld Items de streepjescodes van de geretourneerde items of zoek naar de namen hiervan, om ze aan de terugbetaling toe te voegen. Zodra ze zijn toegevoegd wordt het Totaal van de terugbetaling aan de rechterkant automatisch berekend. Het is negatief, wat aangeeft dat het aan de klant verschuldigd is.
  4. Bevestig dat het Totaal van de terugbetaling juist is en klik op Betaling Account.
  5. Het veld Terugbetaling aan kredietrekening geeft standaard het totaalbedrag van de terugbetaling weer. Bewerk indien nodig het bedrag.
  6. Klik op Verkoop voltooien. De terugbetaling is nu officieel toegepast op het kredietaccount van de klant en de items worden geretourneerd naar de winkelvoorraad.