Creditcards verwerken

Je kunt met Lightspeed Retail zowel geïntegreerde als externe creditcardlezers gebruiken. Als je een geïntegreerde kaartlezer gebruikt, sluit je de lezer aan op je Lightspeed Retail-systeem en kun je de kaart rechtstreeks 'swipen' (door het apparaat halen) in het Lightspeed-betalingsscherm. Je ontvangt goedkeuring voor de verkooptransactie van de processor voordat de verkooptransactie wordt voltooid, en je kunt later terugstorten naar de creditcard zonder dat deze aanwezig is.

Kijk voor specifieke configuratie-instructies voor jouw betalingsprocessor in het artikel Betalingsverwerking configureren.

Als je een externe kaartlezer gebruikt, is de terminal niet aangesloten op het Lightspeed Retail-verkooppunt. Tijdens een verkooptransactie geef je handmatig een bedrag op, haal je de kaart erdoorheen en noteer je in het Lightspeed Retail-betalingsscherm dat de klant betaalt met een creditcard.

Als Amerikaanse winkels een Canadese creditcard handmatig verwerken, moet je de 5-cijferige, numerieke zipcode van je winkel invoeren in plaats van de postcode van de Canadese klant. Je processor kan uitsluitend 5-cijferige numerieke zipcodes verwerken.

Een creditcardverkooptransactie uitvoeren met een in Lightspeed Retail geïntegreerde kaartlezer

1. Start een nieuwe verkooptransactie in het kassasysteem.
  2. Klik op Betaling > Pin.
  3. Controleer het bedrag dat in rekening wordt gebracht.
  4. Doe een van de volgende dingen, afhankelijk van je kaartleeshardware:
    • Als je een creditcardbetalingsterminal gebruikt, klik je op Betaling starten. Hierdoor wordt de verkooptransactie naar de betalingsterminal verzonden en kan de klant deze voltooien. Als de verkooptransactie is geaccepteerd, klik je op Verkoop voltooien.

OPMERKING: Zodra de betaling is geaccepteerd, wordt deze automatisch verwerkt, ongeacht of de verkooptransactie is voltooid. Als je de verkooptransactie niet voltooit door op Finish Sale te klikken, wordt de betaling beschouwd als een gedeeltelijke betaling. Je kunt het rapport Partial payment uitvoeren om een lijst weer te geven met alle betalingen die zijn verwerkt, maar die aan onvoltooide verkooptransacties zijn gekoppeld.

• Als je een USB-creditcardlezer gebruikt, haal je de creditcard erdoor. Het kassasysteem gaat door naar de pagina voor de bon, of laat op het betalingsscherm zien waarom de kaart is geweigerd. Als de pagina voor de bon wordt weergegeven, druk je de bon af. Bewaar een door de klant ondertekend exemplaar voor je administratie en geef de extra kopie aan de klant.

• Voor het handmatig invoeren van het creditcard-nummer, tik je op Handmatige invoer Kaart niet aanwezig of Kaart aanwezig, en vul vervolgens de creditcard-gegevens in. Voor handmatig ingevoerde creditcard-betalingen moet het volledige resterende bedrag van de verkoop worden verwerkt. Je moet daarom als je meerdere betalingen voor een verkoop verwerkt, de handmatige creditcard-betaling pas aan het einde verwerken.

Een externe creditcardlezer gebruiken

1. Start een nieuwe verkooptransactie in het kassasysteem.
  2. Klik op Betaling en haal de creditcard door je externe creditcardterminal.
  3. Geef in Lightspeed Retail het in rekening gebrachte bedrag op als Betaalwijze creditcard.
  4. Klik op Verkoop voltooien.
  5. Als de pagina voor de bon wordt weergegeven, druk je de bon af. Bij deze methode wordt geen handtekeningkopie geproduceerd.