Cadeaubonnen verkopen en opwaarderen op je iPad

✅  Beide - Deze instructies zijn van toepassing op zowel de oorspronkelijke als de nieuwe cadeaubonversie van Lightspeed.

Cadeaubonnen zijn een optionele module waarmee je scanbare cadeaubonnen kan aanbieden aan je klant, die eenvoudig kunnen worden gevolgd en beheerd.

Voorwaarden

Nieuwe cadeaubonversie

• Je kunt deze instellingen inschakelen op de webgebaseerde Retail POS of door het verkooppunt in te schakelen in Manager > KlantenCadeaubonnen > Cadeauboninstellingen.
  • Het oorspronkelijke saldo moet nul zijn om de cadeaubon op te waarderen.

Oorspronkelijke cadeaubonversie

• Het bedrag waarmee wordt opgewaardeerd wordt toegevoegd aan de bestaande waarde van de bon, zelfs als de waarde meer is dan nul.
  • Schakel deze optionele module in op je iPad door te tikken op ManagerInstellingen Optionele modules. Zodra dit is ingeschakeld, kun je tijdens een verkoop tegoeden toevoegen aan een nieuwe of bestaande cadeaubon. Als nieuwe cadeaubonnen worden verkocht of opgewaardeerd, worden ze automatisch geactiveerd of bijgewerkt in Manager Klanten Cadeaubonnen.

Instructies

1. Vanuit het profielscherm ga je naar Nieuwe verkoop.
  2. Tik op + > Cadeaubon.
  3. Scan het barcodenummer van de cadeaubon of voer het in. Dit kan het barcodenummer van een nieuwe of bestaande cadeaubon zijn.
  4. Tik op Volgende.
  5. Voer het bedrag in dat je aan de cadeaubon toe wilt voegen. Als je een bestaande cadeaubon opwaardeert, wordt het huidige saldo van de cadeaubon weergegeven en het bedrag eraan toegevoegd.
  6. Tik op Klaar. De cadeaubon wordt als een item uit een lijn aan de verkoop toegevoegd.
  7. Verwerk de betaling. Zie Stap 5 van het artikel Een verkoop uitvoeren op je iPad voor meer informatie over het verwerken van betalingen.
  8. Tik op Verkoop voltooien.