Geld uit de kassa halen en geld toevoegen aan de kassa

Een uitbetaling of afroming uitvoeren

Als je geld uit de kassalade moet halen, gebruik je Verkoop > Uitbetalen / Afromen om de kassa kloppend te houden met de verwachte opbrengst aan het eind van de dag. De kassalade moet open zijn om de uitbetaling of afroming te kunnen doen.

1. Klik in het hoofdmenu op Verkoop > Uitbetalen/ Afromen.
  2. Geef de munteenheden/biljetten op ter waarde van het bedrag dat je uit de kassalade wilt verwijderen of gebruik hiervoor het veld Extra.
  3. Controleer of de betaalmethode is ingesteld op het type betaling dat uit het kassasysteem wordt verwijderd. Standaard is dit contant.
  4. Geef informatie op over de uitbetaling of afroming in het veld Notitie. Dit is handig om het doel van de uitbetaling of afroming te kunnen traceren.
  5. Klik op Opnemen en haal het bedrag uit de kassalade.

Een bedrag toevoegen uitvoeren

Gebruik Verkoop > Bedrag toevoegen als je contanten aan het kassasysteem wilt toevoegen voor een ander doel dan het openen van het kassasysteem.

1. Klik in het hoofdmenu op Verkoop > Bedrag toevoegen.
  2. Geef de munteenheden/biljetten op ter waarde van het bedrag dat je in de kassa wilt stoppen of gebruik hiervoor het veld Extra.
  3. Controleer of de betaalmethode is ingesteld op het soort betaling dat aan het kassasysteem wordt toegevoegd. Standaard is dit contant.
  4. Geef informatie op over het bedrag dat je toevoegt in het veld Notitie. Dit is handig om het doel van de toevoeging te kunnen traceren.
  5. Klik op Toevoegen en voeg het bedrag toe aan de kassalade.