Het rapportagedashboard gebruiken

Het rapportagedisplay geeft in een oogopslag de verkoopgegevens voor je winkels weer in real time. Je kunt ook verkooptransacties weergeven per week, maand of jaar, of een aangepast datumbereik instellen.

1. Klik in het hoofdmenu op Rapporten > Geavanceerde rapportering > Dashboard.

De vernieuwingsfrequentie instellen

Je kunt het dashboard instellen om te vernieuwen, of je kunt automatisch vernieuwen uitschakelen. Als je automatisch vernieuwen uitschakelt, moet je de pagina handmatig vernieuwen.

OPMERKING: De dashboards worden niet automatisch vernieuwd als je een ander datumbereik kiest dan Vandaag.

De vernieuwingsfrequentie instellen

Klik naast Winkelverkoop op het pictogram voor Vernieuwen en selecteer 1 minuut, 3 minuten, 5 minuten of Automatisch-vernieuwen Uit.

Datumbereik instellen

Het geselecteerde datumbereik geldt voor alle gegevens behalve de weersvoorspelling.

Je kunt het gegevensbereik instellen dat moet worden weergegeven.

Vandaag de verkoopgegevens van vandaag in real time
Gisteren de verkoopgegevens van gisteren
Week de huidige verkoopgegevens sinds afgelopen zondag
Maand de huidige verkoopgegevens sinds de eerste dag van de maand
Jaar de huidige verkoopgegevens sinds de eerste dag van het jaar
Aangepast de verkoopgegevens voor het geselecteerde datumbereik

Gedetailleerde winkelverkooptransacties weergeven

Het staafdiagram toont de verkochte transacties en de offertes per winkel voor het datumbereik dat je kiest. Je kunt gegevens van betalingen en offertes weergeven of verbergen door te klikken op Betaald of Offertes.

Klik op het pictogram voor Opties op het diagram of download het als PNG-, JPEG-, PDF- of SVG-vectorafbeelding.

Een overzicht van de verkooptransacties van een winkel weergeven

Totaal verkoop toont de gezamenlijke betaalde verkooptransacties in alle winkels
Totaal facturen toont het totale aantal facturen voor alle betaalde verkooptransacties in alle winkels
Gem. verkoop toont de gemiddelde betaalde verkooptransactie in alle winkels
% wijziging

vergelijkt de betaalde verkooptransacties voor het geselecteerde datumbereik met de betaalde verkooptransacties van de vorige maand in hetzelfde datumbereik, en geeft het verschil weer als een percentage. Als het datumbereik bijvoorbeeld hierop is ingesteld:

• Vandaag: dan wordt de huidige dag vergeleken met dezelfde datum in de vorige maand.
  • Gisteren: dan wordt de vorige dag vergeleken met dezelfde datum in de vorige maand.
  • Week: dan wordt de huidige week (vanaf zondag tot vandaag) vergeleken met hetzelfde datumbereik in de vorige maand.
  • Maand: dan wordt de huidige maand (vanaf de eerste dag van de maand tot vandaag) vergeleken met hetzelfde datumbereik in de vorige maand.
  • Jaar: dan wordt het huidige jaar (vanaf de eerste dag van het jaar tot vandaag) vergeleken met hetzelfde datumbereik in het vorige jaar minus een maand.
Aangepast dan wordt het aangepaste datumbereik vergeleken met hetzelfde datumbereik minus een maand
Totale winst toont de winst voor alle betaalde verkooptransacties in alle winkels

Winstmarge

toont de winstmarge voor alle betaalde verkooptransacties in alle winkels
Grootste verkoop toont de grootste afzonderlijke betaalde verkooptransactie in alle winkels

Totaal offertes

toont de gezamenlijke offertes in alle winkels

Uitsplitsing per winkel weergeven

Toont per winkel de details van betaalde verkooptransacties en offertes, aantal facturen, en gemiddelde en grootste verkooptransactie.

De best presterende winkels weergeven

Toont het percentage van het totaal aan betaalde verkooptransacties per winkel. Je kunt een winkel weergeven en verbergen door erop te klikken in de legenda.

Klik op het pictogram voor Opties op het diagram of download het als PNG-, JPEG-, PDF- of SVG-vectorafbeelding.

Verkooptransacties per uur weergeven

Toont het totaal aan betaalde verkooptransacties voor elke winkel per openingsuur. De verkoopgegevens worden per uur bijgewerkt. Openingsuren worden opgegeven in de sectie Store Info van de pagina SETUP.

OPMERKING: Als je winkels in verschillende tijdzones hebt, wordt het uurbereik van de dichtstbijzijnde tijdzone weergegeven.

Klik op het pictogram voor lijnen of grafiek om de weergave van de gegevens te wijzigen. Bij lijngrafieken kun je een winkel weergeven of verbergen door er in de legenda op te klikken.

Klik op het pictogram voor Opties op het diagram of download het als PNG-, JPEG-, PDF- of SVG-vectorafbeelding.