De app voor het dashboard gebruiken

Met de app Lightspeed Dashboard voor iPhone en iPod Touch kun je op je winkel blijven letten, ook als je zelf niet in de buurt bent. Lightspeed Dashboard maakt verbinding met je Lightspeed Retail-verkooppunt om je in real time op de hoogte te houden van verkoopgegevens op alle locaties.

Je kunt voorraadgegevens ophalen met de ingebouwde scanner om een barcode te scannen met de camera van je iPhone of iPod Touch. Je kunt per winkel zien hoeveel er beschikbaar, in bestelling en in totaal aanwezig is.

De app is beschikbaar voor Lightspeed Retail-gebruikers met Advanced Reporting.

Aanmelden gebruik je Lightspeed Retail-gebruikersnaam en -wachtwoord
Afmelden tik op Opties > Afmelden
Het scherm Sales weergeven tik op het tabblad Verkoop
Het datumbereik kiezen tik op de pijl voor datumbereik
De scanner gebruiken tik op het tabblad Scanner en plaats de barcode met je mobiele apparaat in de viewfinder

Informatie op het dashboard

Verkoopgegevens voor alle winkels

Total totale verkoopbedrag, exclusief offertes
Largest grootste afzonderlijke verkoopbedrag
Averages gemiddelde verkoopbedrag
Invoices totaal aantal verkoopfacturen, inclusief offertes
Owing totale uitstaande verkoopbedrag

Winkelspecifieke gegevens

Total totale verkoopbedrag, exclusief offertes
Largest grootste afzonderlijke verkoopbedrag
Averages gemiddelde verkoopbedrag
Invoices totaal aantal verkoopfacturen, inclusief offertes
Owing totale uitstaande verkoopbedrag

Stats

Het scherm Stats toont de prestatiegegevens voor producten en winkels voor elk datumbereik. De informatie van de huidige dag wordt opgeslagen in de cache en elk uur bijgewerkt. Gebruik de kalender en klik op Zoeken om een datumbereik weer te geven.

Toppresteerders

Vermeldt de topproducten op verkochte hoeveelheid in alle winkels. De waarde voor de hoeveelheid houdt rekening met eventuele terugbetalingen voor het product. Als je bijvoorbeeld 4 eenheden verkoopt en er 1 terugbetaalt, is de weergegeven hoeveelheid 3. Producten met dezelfde verkochte hoeveelheid worden alfabetisch vermeld op beschrijving.

Klik voor meer informatie, inclusief een uitsplitsing van de verkoop per winkel, op het product in de lijst.

Sold de verkochte hoeveelheid van het product
Cost de gecombineerde productkosten voor de verkochte hoeveelheid
Unit cost de gemiddelde productkosten voor de verkochte hoeveelheid
Sell het gecombineerde verkoopbedrag voor de verkochte hoeveelheid, inclusief toegepaste kortingen op producten op het tijdstip van verkoop
Unit sell het gemiddelde verkoopbedrag per eenheid voor de verkochte hoeveelheid, inclusief toegepaste kortingen op producten op het tijdstip van verkoop
Gross margin het verschil tussen de totale verkoopopbrengst en de totale kostprijs van de verkochte hoeveelheid, uitgedrukt in een percentage

Worst performers

Vermeldt de slechtste producten volgens de hoeveelheid die in alle winkels is verkocht. De waarde voor de hoeveelheid houdt rekening met eventuele terugbetalingen voor het product. Als je bijvoorbeeld 4 eenheden verkoopt en er 1 terugbetaalt, is de weergegeven hoeveelheid 3. Producten met dezelfde verkochte hoeveelheid worden alfabetisch vermeld op beschrijving.

Klik voor meer informatie, inclusief een uitsplitsing van de verkoop per winkel, op het product in de lijst.

Verkocht de verkochte hoeveelheid van het product
Kosten de gecombineerde productkosten voor de verkochte hoeveelheid
Kostprijs per eenheid de gemiddelde productkosten voor de verkochte hoeveelheid
Sell het gecombineerde verkoopbedrag voor de verkochte hoeveelheid, inclusief toegepaste kortingen op producten op het tijdstip van verkoop
Unit sell het gemiddelde verkoopbedrag per eenheid voor de verkochte hoeveelheid, inclusief toegepaste kortingen op producten op het tijdstip van verkoop
Gross margin het verschil tussen de totale verkoopopbrengst en de totale kostprijs van de verkochte hoeveelheid, uitgedrukt in een percentage

Topcategorieën

Vermeldt de beste productcategorieën volgens de hoeveelheid die in alle winkels is verkocht.

Klik voor meer informatie, inclusief een uitsplitsing van verkooptransacties per winkel, op de categorie in de lijst.

Sold de verkochte hoeveelheid van het product
Cost de gecombineerde productkosten voor de verkochte hoeveelheid
Unit cost de gemiddelde productkosten voor de verkochte hoeveelheid
Sell het gecombineerde verkoopbedrag voor de verkochte hoeveelheid, inclusief toegepaste kortingen op producten op het tijdstip van verkoop
Unit sell het gemiddelde verkoopbedrag per eenheid voor de verkochte hoeveelheid, inclusief toegepaste kortingen op producten op het tijdstip van verkoop
Gross margin het verschil tussen de totale verkoopopbrengst en de totale kostprijs van de verkochte hoeveelheid, uitgedrukt in een percentage

Profit vs cost

Toont een visuele en numerieke weergave van de winst, kosten en btw in dollars voor elke winkel. Je kunt de bedragen voor winst, kosten en btw tonen of verbergen door er in de legenda op te klikken.

Store performance

Geeft voor elke winkel de totale kosten, winst en brutomarge voor alle verkooptransacties weer, en de beste en slechtste productpresteerders en de topcategoriepresteerders.