Catalogusartikelen importeren

Je bespaart veel tijd als je artikelen uit van leveranciercatalogi in Lightspeed Retail importeert. In plaats van alle details van het artikel met de hand in te voeren, kun je zoeken in catalogi en artikelen importeren. Als je een inkooporder maakt, kun je meerdere artikelen selecteren, zelfs complete pagina's met resultaten, en deze snel importeren in je lokale voorraad, met of zonder voorhanden voorraad.

Catalogusartikelen importeren in je voorraad

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Nieuwe Inkooporder.
  2. Selecteer de leverancier die je wilt gebruiken voor het importeren van je voorraad en klik op Wijzigingen opslaan.

3. Typ in het veld Zoeken een specifiek artikel waar je naar op zoek bent, of een algemene term, zoals wiel. Als je alleen in de catalogi van de geselecteerde leverancier wilt zoeken, schakel je het selectievakje In alle catalogi zoeken uit.

OPMERKING: Je kunt artikelen uit meerdere catalogi importeren in dezelfde inkooporder, maar deze hebben dan geen leveranciernummer en worden gemarkeerd als ontvangen van de leverancier die is gekoppeld aan de inkooporder.

4. Schakel in de zoekresultaten de selectievakjes in voor alle artikelen die je wilt importeren en klik op Geselecteerde toevoegen.

OPMERKING: Je selecties worden niet opgeslagen als je naar de volgende pagina gaat. Als je meer resultaten wilt om uit te kiezen, verander je het aantal resultaten dat per pagina moet worden getoond.

5. Als je alleen maar de artikelen die je hebt geselecteerd wilt importeren in je lokale voorraad, kun je nu deze inkooporder verlaten of de status ervan wijzigen in Afgerond. De artikelen verschijnen in je lokale voorraad en hun hoeveelheid is 0. Als je deze artikelen importeert met als doel voorraad toe te voegen, wijzig je de hoeveelheden op basis van de voorhanden voorraad voor elk artikel en stel je de status in op Check-In. Klik vervolgens op Alle items als ontvangen markeren en Items toevoegen aan voorraad en stel de status in op Afgerond.

OPMERKING: Als de inkooporder de status Afgerond heeft en je voorraad hebt toegevoegd, wordt dit weerspiegeld in je rapporten. Als je een dubbelboeking in je rekeningschema in QuickBooks wilt voorkomen, kun je ervoor kiezen om geen inkooporders op te nemen in je volgende export.