Klantrecords samenvoegen

Wanneer je dubbele records hebt in je lijst met klanten, kun je deze samenvoegen tot één record. Wanneer je klantrecords samenvoegt gelden de volgende regels:

• De gegevens van het record dat je kiest als het primaire record worden bewaard, het secundaire record wordt gearchiveerd.
  • Als het primaire record een veld heeft zonder informatie en het secundaire record bevat informatie, wordt de informatie van het secundaire record gekopieerd naar het primaire record.
  • Als er tegenstrijdige informatie is, bijvoorbeeld verschillende mobiele telefoonnummers in beide records, wordt de informatie uit het primaire record bewaard

OPMERKING: Het samenvoegen kan niet ongedaan worden gemaakt, het secundaire klantenrecord is gearchiveerd en kan worden hersteld. Klik hiervoor op Klanten > Klanten. Open de Geavanceerde zoekopties en controleer gearchiveerd om gearchiveerde records mee te nemen in je zoekopdracht. Zoek het secundaire klantrecord.

Klantrecords samenvoegen

1. Klik voor toegang tot je klantrecords in het hoofdmenu op Klanten > Klanten.
  2. Als je een klantrecord zoekt om te bewerken, geef je de naam van de klant op in het zoekveld Customer en klik je op Zoeken.
  3. Als je twee records voor dezelfde klant wilt samenvoegen, open je de klantrecord die je als primaire record wilt behouden.
  4. Klik in het menu links op Samenvoegen.
  5. Schakel het selectievakje in voor de secundaire klantrecord die je wilt opnemen in de primaire klantrecord.
  6. Klik op Samenvoegen OK.

De klantdetails van de secondaire klantrecord zijn nu samengevoegd in de primaire record.