Installatie van een Star TSP100 (LAN) bonprinter op een iPad

Deze sectie legt uit hoe je een bonprinter installeert voor gebruik met Lightspeed Retail POS.

Als de configuratie van je netwerk geen automatische detectie toestaat, kan je indien nodig handmatig een bonprinter toevoegen. Zie Verwijderen van een handmatig toegevoegde bonprinter als je al handmatig een bonprinter hebt toegevoegd en deze wilt verwijderen.

De installatie omvat de volgende stappen:

1. Aansluiten van de bonprinter
  2. Toewijzen van de bonprinter aan de iPad

Aansluiten van de bonprinter

1. Sluit de bonprinter met de meegeleverde Ethernetkabel aan op de router.
  2. Steek de stekker van het meegeleverde netsnoer van de bonprinter in een stopcontact.
  3. Als je een geldlade hebt, sluit deze dan met de meegeleverde kabel aan op de bonprinter. De kabel heeft twee verschillende connectors. Zorg ervoor dat je de smallere connector op de printer aansluit en de bredere connector (Ethernet) op de geldlade.
  4. Schakel de bonprinter in.

Toewijzen van de bonprinter aan de iPad

1. Zorg ervoor dat Wi-Fi-optie van de iPad is ingeschakeld en dat deze met hetzelfde netwerk is verbonden als de bonprinter.
  2. Tik in het hoofdmenu van Lightspeed Retail POS op het pictogram voor de bonprinter.

3. Wijs in het instellingenscherm van Printer een bonprinter toe aan het apparaat:

• Automatische detectie: Tik op de printer in de lijst om hem aan het apparaat toe te wijzen als de bonprinter automatisch wordt gedetecteerd.
    • Handmatige methode: Als de bonprinter niet automatisch wordt gedetecteerd, tik dan op Handmatig printer toevoegen, voer een beschrijvende naam in, voer het IP-adres van de bonprinter in en tik op Opslaan.

Opmerking: Klik hier voor informatie over het verwijderen van een handmatig toegevoegde bonprinter.

4. Als je een kassabon voor een verkoop wilt afdrukken wanneer je op Verkoop voltooien drukt, selecteer dan Kassabon automatisch afdrukken. Anders moet je na een verkoop handmatig tikken op Kassabon afdrukken om de kassabon af te drukken.

5. Zorg ervoor dat in het statuspictogram voor de bonprinter in het hoofdmenu groen is (zie Hardwarestatus).

Verwijderen van een handmatig toegevoegde bonprinter

Je kunt een handmatig toegevoegde en aan het apparaat toegewezen bonprinter verwijderen.

1. Tik in het hoofdmenu van Lightspeed Retail POS op het pictogram voor de bonprinter.

2. Veeg in het instellingenscherm van Printer links op de printer die je wilt verwijderen en tik dan op Verwijderen.