BTW-klassen maken

Als je artikelen hebt met een ander BTW-tarief dan jouw BTW-tarief, kun je daarvoor een BTW-klasse maken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat in jouw staat een lager BTW-tarief voor kleding geldt.

Je kunt verschillende BTW-tarieven hebben voor elke BTW-klasse. Als je een artikel wilt koppelen aan een BTW-klasse, moet de BTW-klasse erop worden toegepast. De BTW-klasse bevindt zich in het gebied Prijsstellingen van voorraadartikelen.

Een BTW-klasse maken

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > BTW-klassen > + Nieuwe BTW-klasse.
  2. Geef de klasse een naam voor het type artikelen waarvoor deze geldt, bijvoorbeeld kleding, en klik op Wijzigingen opslaan.
  3. Als je voor deze klasse een BTW-tarief wilt instellen, klik je op Instellingen > BTW op verkopen.
  4. Klik op Sales Tax en selecteer de klasse in BTW-tarief toevoegen vanuit Type.
  5. Geef het tarief op en klik op +Nieuw tarief toevoegen.
  6. Als je wilt dat dit tarief geldt voor een artikel in het kassasysteem, zorg je ervoor dat de klasse van het artikel de juiste instelling heeft op de pagina met artikelgegevens van het voorraadartikel.