Over het klantdisplay

Dankzij het klantdisplay kun je tijdens het afrekenen de verkoopinformatie aan de klant laten zien op een tablet of beeldscherm. Je klanten zien in real time de artikelen die worden gescand, het totaalbedrag van hun aankoop, de kortingen en de btw. Als het klantdisplay op een touchscreen wordt weergegeven, kan de klant er ook voor kiezen om de bon per e-mail te ontvangen.

• Met een klantdisplay zet je de interface van Lightspeed Retail om in een verkoopdisplay voor je klanten. Een klantdisplay kan niet worden gebruikt voor het afrekenen. Voor het afrekenen open je een afzonderlijk exemplaar van Lightspeed Retail in je browser of op je iPad.
  • Op een computer of tablet open je het klantdisplay via de webinterface van Lightspeed Retail Web, op een iPad gebruik je Lightspeed Retail Manager. Het klantdisplay toont verkoopinformatie voor verkooptransacties in de webinterface Lightspeed Retail, in de app Lightspeed Retail POS en in de app Lightspeed Retail Manager.
  • Om de verkoopinformatie weer te geven, stel je het klantdisplay in op hetzelfde kassasysteem als het kassasysteem waarop de verkooptransactie plaatsvindt in de Lightspeed Retail-software. Je kunt net zoveel klantdisplays instellen als er kassasystemen zijn in je Lightspeed Retail-systeem.

Op een klantdisplay wordt de volgende informatie weergegeven:

• de naam van de klant (als er een klant aan de verkoop is gekoppeld).
  • de artikelen die worden gekocht met hun prijzen
  • eventuele kortingen, toeslagen en btw
  • het totaalbedrag voor de transactie en wisselgeld
  • een achtergrondafbeelding (kan worden aangepast)
  • een e-mail-pictogram waarop klanten kunnen klikken als ze hun bon per e-mail willen ontvangen. Alleen beschikbaar op touchscreens.

Ondersteunde apparaten

Raadpleeg Het display instellen zoals de klant het ziet voor informatie over het gebruik van een tablet of computerbeeldscherm als klantdisplay.

Tablet: Alle tablets (iOS, Android, Windows) met Internettoegang. Je gebruikt bijvoorbeeld een tablet als klantdisplay en voor de verkooptransactie gebruik je de app Lightspeed Retail POS iPad of je computer.

Beeldscherm: Alle beeldschermen die aan een computer met internettoegang zijn gekoppeld. Je gebruikt bijvoorbeeld een beeldscherm als klantdisplay en voor de verkooptransactie gebruik je de Lightspeed Retail POS iPad-app of je computer. Als je dezelfde computer gebruikt voor zowel het klantdisplay als de verkooptransactie (of andere transactie) in Lightspeed Retail, is een tweede beeldscherm vereist.

OPMERKING: Als je wilt dat je klanten de bon naar zichzelf kunnen e-mailen, heb je voor het klantdisplay een touchscreen nodig.