Items zoeken op je iPad

Je kunt je voorraad doorzoeken om productinformatie te bekijken, om een item aan een verkoop toe te voegen of om itemafbeeldingen en -informatie aan klanten te laten zien.

Offline modus

Lightspeed Retail POS bewaart je productinformatie in zijn cachegeheugen, zodat je gegevens ook beschikbaar zijn als je toestel niet verbonden is met internet. Als je offline bent zijn de gegevens gebaseerd op de informatie de beschikbaar was toen het toestel voor het laatst online was. Lightspeed bewaart ook een klein aantal afbeeldingen in het cachegeheugen. Daardoor zijn niet alle afbeeldingen beschikbaar als je offline bent.

Naar items zoeken

1. Tik op het pictogram Zoeken.

2. Selecteer de weergavezoekmodus door op het pictogram Lijst of Miniaturen te tikken.

3. Zoek naar items op streepjescode, beschrijving, tags of filters.

Streepjescode

Scan de streepjescode van het item. Tik op het item om de informatie te bekijken.

Itembeschrijving

Typ de itembeschrijving in het zoekveld. Tik op het item om de informatie te bekijken.

OPMERKING: Je kunt de zoekfilters gebruiken om je zoekresultaten nog verder te verfijnen.

Tags

Producttags in Lightspeed Retail POS worden automatisch gegenereerd vanuit de tags, het merk en de categorie zoals vastgelegd in de productinformatie in Lightspeed Retail.

1. Als een items is geselecteerd en zichtbaar is in het informatievenster, tik je op een tag om te zoeken naar alle items met een vergelijkbare tag.

2. Tik op het item om de informatie te bekijken.

OPMERKING: Je kunt de zoekfilters gebruiken om je zoekresultaten nog verder te verfijnen.

Filters

Je kunt de zoekfilters gebruiken om je zoekresultaten verder te verfijnen met beschrijving, prijs, categorie, tag of merk. De filters kunnen samen met andere zoekmethodes worden gebruikt om je zoekresultaten te verfijnen. Je kunt bijvoorbeeld een itembeschrijving invoeren in het zoekveld en vervolgens de zoekresultaten filteren op tags. Zoekfilters zijn zowel in de lijst- als de miniaturenmodus beschikbaar. In de lijstmodus kun je je zoekopdracht ook verfijnen door een letter uit het alfabet te kiezen.

Productinformatie bekijken

Als je een item kiest uit het zoekscherm of tijdens een verkoop, wordt het item getoond met de standaardafbeelding, beschrijving, prijs, op voorraad beschikbare hoeveelheid en tags.

Itemdetails tonen

Met itemdetails tonen kun je klanten helpen bij een verkoop door door de afbeeldingen te vegen en de productinformatie te bekijken. Je kunt altijd naar de itemdetails gaan als je tijdens een verkoop een product selecteert vanuit het zoekscherm of uit de lijst.

1. Tik in het zoekscherm op het item.
  2. De afbeelding verschijnt in het Productinformatie scherm rechts.

3. Tik op de afbeelding om de itemdetails te openen.

4. Tik op de uitbreidingspijl onderaan het scherm om het merk, de categorie, beschikbare hoeveelheid en prijs te tonen.

5. Je kunt ook tikken op Toevoegen aan verkoop om een nieuwe verkoop te starten voor het item of het aan de huidige verkoop toe te voegen.

6. Veeg over de afbeelding om door de afbeeldingen te bladeren.