Items zoeken op je iPad

In het zoekscherm van de Retail POS-app kun je het volgende:

• Items zoeken
  • Itemgegevens weergeven
  • Items aan klanten laten zien
  • Items toevoegen aan een verkoop

Omdat Lightspeed Retail POS je itemgegevens opslaat in het cachegeheugen, kun je zelfs items zoeken en gegevens over deze items weergeven wanneer je iPad geen verbinding met internet heeft. Als je offline bent, zijn de itemgegevens die je ziet, gebaseerd op de informatie die beschikbaar was op het moment dat je iPad voor het laatst online was. Hierdoor is het mogelijk dat niet alle itemgegevens (bijv. afbeeldingen) beschikbaar zijn als je offline naar items zoekt.

• Items zoeken

1. Tik in de bovenste balk van de verkoop op het pictogram Vergrootglas. Het zoekscherm wordt geopend.

2. Selecteer de modus voor het zoekscherm door op het pictogram Lijst of Miniaturen te tikken.

3. Zoek naar items op barcode, beschrijving, tags of filters

• Barcode: Scan de barcode van het item in het veld Search Items... (Items zoeken...).
    • ipad_search_barcode.png

• Beschrijving: Typ de beschrijving van het item in het veld Search Items... (Items zoeken...).

• Tag: De itemtags in de POS-modus worden automatisch gegenereerd op basis van de tags, het merk en de categorieën die voor het item zijn vastgelegd in de Retail Manager-modus. Als je items met dezelfde tag in de POS-modus wilt weergeven, tik je op een item in het zoekscherm en vervolgens op de tag in het deelvenster met itemgegevens.

• Filters: Je kunt zoekfilters gebruiken om de zoekresultaten verder af te bakenen op basis van beschrijving, prijs, categorie, tag of merk. De filters kunnen worden gebruikt in combinatie met andere zoekmethoden om je zoekresultaten verder af te bakenen. Je kunt bijvoorbeeld een beschrijving in het zoekveld opgeven en vervolgens de zoekresultaten filteren op basis van een tag. Zowel in de lijst- als miniaturenmodus zijn er zoekfilters beschikbaar. In de lijstmodus kun je je zoekopdracht ook verfijnen door een letter in de alfabetische schuifbalk te kiezen.

• Itemgegevens weergeven

Het deelvenster met itemgegevens bevindt zich rechts van het zoekscherm en het verkoopscherm. Wanneer je een item in een van deze schermen selecteert, worden de volgende itemgegevens weergegeven in het deelvenster met itemgegevens:

• standaardafbeelding
    • beschrijving
    • prijs
    • beschikbare hoeveelheid
    • extern beschikbare hoeveelheid
    • tags

• Items aan klanten laten zien

Met het scherm Item Display (Itemweergave) kun je door itemafbeeldingen vegen om klanten tijdens een verkoop op dynamische wijze items en belangrijke itemdetails te laten zien. Je opent het scherm Item Display (Itemweergave) door in het deelvenster met itemgegevens op de standaardafbeelding van het item te kikken. Het deelvenster met itemgegevens bevindt zich rechts van het zoekscherm en het verkoopscherm.

1. Tik in het zoekscherm op het item dat je wilt laten zien. De standaardafbeelding van het item en andere itemgegevens worden weergegeven in het deelvenster met itemgegegens aan de rechterkant.

2. Tik op de  afbeelding van het item om het scherm Item Display (Itemweergave) te openen.

3. Tik op de uitbreidingspijl onderaan het scherm Item Display (Itemweergave) om het merk, de categorie, de beschikbare hoeveelheid en de prijs weer te geven.

4. Je kunt op Add to Sale (Toevoegen aan verkoop) tikken om het item aan een nieuwe of de huidige verkoop toe te voegen.ipad_item_display_screen_1.png
    5. Om door de afbeeldingen van het item te bladeren, veeg je de afbeelding naar links of rechts. ipad_item_display_screen_swipe.png
  • Items toevoegen aan een verkoop

Je kunt zowel in de Miniaturenmodus als de Lijstmodus een item via het zoekvenster toevoegen aan een verkoop.

Miniaturenmodus

1. Tik op het gewenst item.
    2. Tik op de knop + Add to Sale (+ Toevoegen aan verkoop).

Lijstmodus

Als je in de modus Lijst een item wilt toevoegen, tik je op de het pluspictogram () van het gewenste item.