Producten zoeken op je iPad

Je kunt je productvoorraad doorzoeken om productinformatie te bekijken, om producten aan een verkoop toe te voegen of de functie Toon-en-vertel gebruiken om productafbeeldingen en -informatie aan klanten te laten zien.

Offline modus

Lightspeed Retail POS bewaart je productinformatie in zijn cachegeheugen, zodat product zoeken en productgegevens ook beschikbaar zijn als je toestel niet verbonden is met internet. Als je offline bent zijn de productgegevens gebaseerd op de informatie de beschikbaar was toen het toestel voor het laatst online was. Lightspeed bewaart ook een klein aantal productafbeeldingen in het cachegeheugen. Daardoor zijn niet alle productafbeeldingen beschikbaar als je offline bent.

Naar items zoeken

1. Tik op het pictogram Zoeken.

2. Selecteer de weergavezoekmodus door op het pictogram Lijst of Miniaturen te tikken.

3. Zoek naar producten op streepjescode, beschrijving, tags of filters.

Streepjescode

Scan de streepjescode van het product. Tik op het item om de productinformatie te bekijken.

Productbeschrijving

Typ de itembeschrijving in het zoekveld. Tik op het item om de productinformatie te bekijken.

OPMERKING: Je kunt de zoekfilters gebruiken om je zoekresultaten nog verder te verfijnen.

Producttag

Producttags in Lightspeed Retail POS worden automatisch gegenereerd vanuit de producttags, de fabrikant en de categorie zoals vastgelegd in de productinformatie in Lightspeed Retail.

1. Als een product is geselecteerd en zichtbaar is in het venster Productinformatie, tik je op een producttag om te zoeken naar alle producten met een vergelijkbare tag.

2. Tik op het item om de productinformatie te bekijken.

OPMERKING: Je kunt de zoekfilters gebruiken om je zoekresultaten nog verder te verfijnen.

Filters

Je kunt de zoekfilters gebruiken om je zoekresultaten verder te verfijnen met beschrijving, prijs, categorie, tag of fabrikant. De filters kunnen samen met andere zoekmethodes worden gebruikt om je zoekresultaten te verfijnen. Je kunt bijvoorbeeld een productbeschrijving invoeren in het zoekveld en vervolgens de zoekresultaten filteren op tags. Zoekfilters zijn zowel in de lijst- als de miniaturenmodus beschikbaar. In de lijstmodus kun je je zoekopdracht ook verfijnen door een letter uit het alfabet te kiezen.

Productinformatie bekijken

Als je een product kiest uit het zoekscherm of tijdens een verkoop, wordt het product getoond met zij standaardafbeelding, beschrijving, prijs, op voorraad beschikbare hoeveelheid en tags.

Toon-en-vertel gebruiken

Met Toon-en-vertel kun je klanten helpen bij een verkoop door door de productafbeeldingen te vegen en de productinformatie te bekijken. Je kunt altijd naar Toon-en-vertel toegaan als je tijdens een verkoop een product selecteert vanuit het zoekscherm of uit de itemlijst.

1. Tik in het zoekscherm op het product.
  2. De afbeelding verschijnt in het scherm Productinformatie.

3. Tik op de productafbeelding om Toon-en-vertel te openen.

4. Tik op de uitbreidingspijl onderaan het scherm om de productfabrikant, categorie, beschikbare hoeveelheid en prijs te tonen.

5. Je kunt ook tikken op Toevoegen aan verkoop om een nieuwe verkoop te starten voor het item of het aan de huidige verkoop toe te voegen.

6. Veeg over de afbeelding om door de productafbeeldingen te bladeren.