Multi-Store-winkels toevoegen

Lightspeed Retail wordt geleverd voor gebruik met één winkel. Als je Multi-Shop-functionaliteit aan je Lightspeed Retail-account wilt toevoegen, neem je contact op met het verkoopteam van Lightspeed Retail voor elke winkel die je wilt toevoegen.

Tijdens de configuratie van je Multi-Store-winkel geef je de winkeldetails en informatie voor de kassabonnen op en stel je de kassasystemen in.

Raadpleeg Multi-Store-prijzen instellen voor informatie over het instellen van verschillende prijzen voor elke winkel.

Een Multi-Store-winkel configureren

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Configuratie van winkel > Winkellocatie toevoegen.
  2. Klik in de lijst op de nieuwe winkel en geef de instellingen voor de winkel op.

Details

Details

Naam: De naam van je winkel. Deze naam wordt op de kassabon afgedrukt.

Tijdszone: Alle tijden worden weergegeven volgens de geselecteerde tijdzone.

Configuratie van belastingen Btw-categorie: De geselecteerde categorie wordt standaard in het kassasysteem gebruikt. Ga naar Btw instellen voor informatie over het maken van belastingcategorieën.
Belasting arbeid/service: Het opgegeven btw-tarief wordt toegepast op arbeidskosten en services. Raadpleeg de lokale belastingwetgeving voor informatie over de btw-tarieven.
Service/arbeid Servicetarief: Bedrag dat per uur in rekening wordt gebracht op werkorders Als het veld Service Rate is ingesteld, wordt dit bedrag automatisch per arbeidsuur in rekening gebracht voor werkorders. Ga naar Een werkorder maken voor informatie over werkorders.
Productlabels Titel: De geselecteerde optie wordt als titel op de productetiketten gebruikt. Als je Custom selecteert, wordt de informatie die is ingevuld in het veld Custom op het etiket weergegeven. Als je bijvoorbeeld Shop Name selecteert, wordt de tekst gebruikt die je bij het veld Name hebt opgegeven.
Adviesprijs weergeven: Geeft de adviesprijs (Manufacturer Suggested Retail Price - MSRP, adviesprijs) weer op het etiket, als de adviesprijs hoger is dan je verkoopprijs.
Telefoons Alleen de gegevens die zijn ingevuld in het veld Telefoon worden weergegeven op de kassabon. De gegevens die zijn ingevuld bij Fax en Mobiel worden door de Lightspeed Retail-medewerkers gebruikt als ze contact met je opnemen.
Overig Website: De website van je winkel. Het is mogelijk dat Lightspeed Retail een koppeling naar je website plaatst op de Lightspeed Retail-website.
Email 1: E-mailadres waarop Lightspeed Retail je kan bereiken. Dit adres wordt ook gebruikt als het standaardverzendadres wanneer je e-mails stuurt vanuit je Lightspeed Retail-account, bijvoorbeeld kassabonnen en inkooporders
Email 2: Secundaire e-mailadres waarop Lightspeed Retail je kan bereiken.
Aangepast: Geef hier informatie op die je wilt opslaan met je winkelprofiel. Als je onder Product Labels bij de optie Titel voor Aangepast hebt gekozen, zal de tekst die je hier opgeeft op de productetiketten worden afgedrukt.

Configuratie van ontvangstbewijs

Voer hier de gegevens in voor de koptekst, voettekst, werkorder- en creditcardovereenkomst die op de bon moet worden weergegeven.

Header Informatie in dit veld vervangt de naam, het adres en het telefoonnummer van de winkel bovenaan de bon. Dit is handig als je een aangepaste versie van je winkelnaam en contactgegevens op de bon wilt afdrukken.
Voettekst Tekst in dit veld wordt onderaan de bon weergegeven. Je kunt dit veld bijvoorbeeld gebruiken voor informatie over kortingsacties, retourenbeleid of speciale opmerkingen.
Werkorderovereenkomst Je kunt een serviceovereenkomst afdrukken en door je klanten laten ondertekenen als ze een artikel voor reparatie achterlaten. Dit is de overeenkomst die de klant indien van toepassing moet ondertekenen.
Creditcard-overeenkomst

De creditcardovereenkomst wordt alleen afgedrukt op het exemplaar van de bon dat voor de winkelier is bestemd. Deze informatie wordt alleen weergegeven als je voor het verwerken van creditcards gebruikmaakt van een geïntegreerde aanbieder van betalingsservices van Lightspeed Retail.

OPMERKING: Invullen van dit veld is verplicht als je voor het verwerken van creditcards gebruikmaakt van Lightspeed Retail.

Afdrukvoorbeeld Geeft een afdrukvoorbeeld van de bon. Zowel het exemplaar voor de winkelier als het exemplaar voor de klant worden afgedrukt.

Kassa's

Lightspeed Retail wordt standaard geleverd met één kassasysteem voor elk van je winkels. Als jouw Lightspeed Retail-pakket voorziet in meer dan één kassasysteem, kun je een kassasysteem toevoegen voor elke kassalade die je wilt volgen.

Kassa toevoegen Geef onder Kassa toevoegen in het veld Naam een naam op en klik vervolgens op + Kassa toevoegen.
Naam van een kassa wijzigen Bewerk de naam in de lijst.
Een kassa verwijderen/archiveren/dearchiveren Je kunt alleen kassasystemen verwijderen waaraan geen verkooptransacties zijn gekoppeld. Als er een verkooptransactie aan een kassasysteem is gekoppeld, moet je het kassasysteem eerst archiveren als je het uit de lijst met actieve kassasystemen wilt verwijderen. Als je een eerder gearchiveerd kassasysteem wilt reactiveren, moet het gearchiveerde kassasysteem zichtbaar zijn in de lijst met kassasystemen. Als je de gearchiveerde kassasystemen wilt bekijken, selecteer je Show Archived en klik je vervolgens op Zoeken. Voor het verwijderen, archiveren of dearchiveren van een kassasysteem, klik je op de corresponderende knop voor het kassasysteem.

Creditcard

Configuratie creditcard-gateway
  1. Selecteer het gatewaytype.
  2. Klik op Wijzigingen opslaan om de opties voor de gateway weer te geven.
  3. Selecteer Actief/ingeschakeld.
  4. Geef de informatie voor je gatewayprovider op.
Opties Selecteer Kredieten toestaan als je een terugbetaling wilt kunnen storten op de credit- of debitcard van een klant tijdens een ad-hoc-terugbetaling (zonder de bijbehorende verkoopfactuur) Voor ad-hoc-terugbetalingen op een credit- of debitcard moet de kaart door de kaartlezer worden gehaald. Het handmatig invoeren van de credit- of debitcardnummers wordt niet ondersteund.
Creditcardbetaalwijzen Geef voor elke type credit- en debitcard aan hoe dit type op de facturen en in verkooprapporten moet worden weergegeven. Als je bijvoorbeeld een aangepaste Visa-betaalwijze maakt, selecteer je deze in de Visa-lijst, zodat alle Visa-transacties als Visa worden gemarkeerd. Als je de creditcardnamen onder Creditcardbetaalwijzen wilt wijzigen, moet je de creditcardbetaalwijze instellen in Instellingen > Betaalwijzen, zodat de knop Credit/Debit wordt weergegeven in Lightspeed Retail.