Integratie met SmartEtailing toevoegen

SmartEtailing biedt website- en e-commerceservices voor plaatselijke detailhandelaren en speciaalzaken. De services omvatten het creëren van vakkundige inhoud en catalogusproducten.

De integratie van Lightspeed Retail met SmartEtailing bestaat uit twee onderdelen.

Gebruik SmartEtailing Sales Download om bestellingen uit SmartEtailing in Lightspeed Retail te ontvangen als facturen. De bestellingen kun je vervolgens voltooien en verzenden.

Gebruik SmartEtailing Items Upload om artikelen naar SmartEtailing te verzenden, zodat ze zichtbaar worden in je webwinkel.

SmartEtailing Sales Download installeren

1. Meld je aan bij de SmartEtailing-backendmanager.
  2. Klik in het linkerpaneel op Opdrachtenbeheer > Exportinstellingen > URLs weergeven.
  3. Meld je in een ander browservenster aan bij Lightspeed Retail en ga naar Instellingen > Configuratie van integratie > Download van SmartEtailing Sales.
  4. Kopieer in het tabblad SmartEtailing de inhoud van het bovenste adresveld en plak deze in Lightspeed Retail in het veld URL.
  5. Schakel het selectievakje Ingeschakeld in, selecteer de kassa en de medewerker die de facturen van SmartEtailing gaat ontvangen.
  6. Sla de wijzigingen op.

Als je je bestellingen handmatig wilt synchroniseren met Lightspeed Retail, ga je naar Instellingen > Configuratie van integratie en klik je op SmartEtailing-gegevens downloaden naar Lightspeed Retail.

Upload van SmartEtailing Sales installeren

Alleen artikelen met een streepjescode die overeenkomt met de SmartEtailing-catalogus worden onmiddellijk weergegeven in de webwinkel.

1. Als je SmartEtailing Items Upload wilt installeren, neem je contact op met SmartEtailing. Vraag om een gebruikersnaam, wachtwoord en URL voor het uploaden van artikelen.
  2. Als je een gebruikersnaam, wachtwoord en URL hebt gekregen, ga je in Lightspeed Retail naar Instellingen > Configuratie van integratie > SmartEtailing-items uploaden.
  3. Plak de URL, de gebruikersnaam en het wachtwoord in de desbetreffende velden.
  4. Selecteer Ingeschakeld.
  5. Het gedeelte Aangepaste winkeltitels voor website bevat de namen van de winkels die zijn gekoppeld aan de voorraad zoals doorgegeven aan SmartEtailing.
  6. Sla de wijzigingen op.

Als je je artikelen handmatig vanuit Lightspeed Retail met SmartEtailing wilt synchroniseren, ga je naar Instellingen > Configuratie van integratie en klik je op Itemgegevens van Lightspeed Retail naar Smart-Etailing uploaden. Synchronisatie van de SmartEtailing-servers vindt één keer per dag plaats, tussen 12 am en 5 am.