Staffelkortingen aanmaken via kortingsregels

Staffelkortingen zijn een goede manier om de korting die je je klanten geeft te verhogen op basis van het aantal items dat ze kopen. Hiervoor moet je een kortingsregel aanmaken voor elke staffel die je wilt aanbieden. Retail POS zal dan automatisch de hoogste kortingsregel toepassen waarvoor de klant in aanmerking komt, afhankelijk van het aantal items dat de klant koopt. Als voorbeeld laten we zien hoe je je klanten 25% korting kunt geven als ze 2 kaarsen kopen, en 50% korting als ze 4 kaarsen kopen. Om deze staffelkortingen aan te maken, moet je een kortingsregel 'Koop 2 kaarsen, krijg 25% korting' en een kortingsregel 'Koop 4 kaarsen, krijg 50% korting' aanmaken.

Zo maak je de kortingsregel 'Koop 2 kaarsen, krijg 25% korting' aan:

1. Ga vanuit het hoofdmenu naar Instellingen Prijs- en kortingsregels.
  2. Selecteer +Nieuwe regel.
  3. Selecteer naast Kortingsregel +Aanmaken.
  4. Voer onder Kortingsperiode en -klanten de naam 'Koop 2 kaarsen, krijg 25% korting' in. Hij verschijnt in de verkoop en op de kassabon.
  5. Selecteer optioneel de specifieke locatie(s) waarop je je kortingsregel wilt toepassen.
  6. Selecteer de startdatum van je kortingsregel, anders werkt je prijsregel niet.
  7. Selecteer optioneel Einddatum instellen gevolgd door de einddatum van je kortingsregel.
  8. Selecteer optioneel het/de specifieke klanttype(n) waarop je je kortingsregel wilt toepassen.
  9. Voer onder Klant koopt in het veld Hoeveelheid 2 in.
  10. Als een klant dezelfde kaars in bulk moet kopen, kun je Moet hetzelfde zijn selecteren.
    Opmerking: je moet een minimale hoeveelheid van 2 invoeren om dit selectievakje aan te vinken.
  11. Selecteer onder Klant krijgt Dezelfde korting op elk item.
  12. Voer in het Kortingsbedrag (%, €) 25 in.
  13. Selecteer vanuit vervolgkeuzemenu Kortingstype % korting.
  14. Selecteer Wijzigingen opslaan. Er wordt een nieuw gebied weergegeven waar je items kunt toevoegen.
  15. Klik onder Items toevoegen of Meerdere items toevoegen op item zoeken om de kaars(en) toe te voegen waarop je de kortingsregel wilt toepassen.

Zodra je je items hebt toegevoegd, worden ze aan de linkerkant van de pagina vermeld. Zorg ervoor dat het selectievakje KORTING MOGELIJK van je items is aangevinkt. Nu komen ze in aanmerking voor de kortingsregel (en kortingen in het algemeen).

Maak nu de kortingsregel 'Koop 4 kaarsen, krijg 50% korting' aan:

1. Selecteer in de kortingsregel 'Koop 2 kaarsen, krijg 25% korting' die je net hebt aangemaakt Dupliceren in de rechterbovenhoek van de pagina. Hierdoor wordt er een identieke kortingsregel aangemaakt met dezelfde instellingen (behalve de start- en einddata).
  2. Voer onder Kortingsperiode en -klanten de naam 'Koop 4 kaarsen, krijg 50% korting' in. Deze verschijnt in de verkoop en op de kassabon.
  3. Selecteer de startdatum van je kortingsregel., anders werkt je prijsregel niet. Deze datum is waarschijnlijk dezelfde als die van de kortingsregel 'Koop 2 kaarsen, krijg 25% korting'.
  4. Selecteer optioneel Einddatum instellen gevolgd door de einddatum van je kortingsregel. Deze datum is waarschijnlijk dezelfde als die van de kortingsregel 'Koop 2 kaarsen, krijg 25% korting' als je die hebt ingesteld.
  5. Selecteer Wijzigingen opslaan.

Als de rest van je instellingen hetzelfde zijn als die van de kortingsregel 'Koop 2 kaarsen, krijg 25% korting' die je net hebt aangemaakt, ben je klaar! Vanaf de startdatum van je kortingsregel zal Retail POS automatisch de hoogste kortingsregel toepassen waarvoor de klant in aanmerking komt op basis van het aantal items dat hij/zij koopt.