4 c. Betalingsverwerking configureren

Het configureren van je Retail-account voor geïntegreerde betalingsverwerking bestaat uit:

1. het verkrijgen van je POS-referenties (indien van toepassing).
  2. je betalingsgateway configureren.
  3. je hardware configureren.
  4. je geïntegreerde betalingsverwerking testen.

1. Het verkrijgen van je POS-referenties

Lightspeed Retail ondersteunt de volgende betalingsleveranciers voor handelaren. Deze vereisen dat je je POS-referenties rechtstreeks in je Lightspeed Retail-account invoert. Als je geen POS-referenties hebt kun je ze verkrijgen in je account van de betalingsverwerker of contact opnemen met je betalingsverwerker.

Betalingsverwerkers POS-referenties Hardwareconfiguratie
Cayan (VS)
  • Naam
  • Transactiesleutel
  • Site ID
Element Express (VS)
  • Acceptor ID
  • Account Token
  • Account ID
  • Terminal ID
Mercury Payment Services (VS)
  • Swiped Entry-ID
  • Swiped Entry-wachtwoord
  • Manual Entry-ID
  • Manual Entry-wachtwoord

Vantiv (VS)
  • Verkoper-nummer
  • Web Service-wachtwoord
  • Hosted Checkout-ID
  • Hosted Checkout-wachtwoord
  • Verkoper-ID

Lightspeed Retail ondersteunt ook de onderstaande betaalleveranciers voor handelaren waarbij je geen POS-gegevens rechtstreeks in je Lightspeed Retail-account hoeft in te voeren:

Betalingsverwerkers Hardwareconfiguratie
Vantiv (Canada)

iZettle (Brazilië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico, Noorwegen, Spanje, Zweden, Nederland en het VK)
Wordline (Nederland, België en Luxemburg)
  • Yomani-terminal met EMV (iPad)
  • Yoximo-terminal met EMV (iPad)

2. Je betalingsgateway configureren

Na het verkrijgen van je POS-referenties (indien van toepassing), ga je in het hoofdmenu van je Lightspeed-account naar Instellingen Betalingsverwerking om je betalingsgateway te configureren en je betaalmethodes toe te wijzen.

Klik op de links in de kolom Hardwareconfiguratie in de tabellen hierboven voor instructies specifiek voor jouw betalingsverwerker.

3. Je hardware configureren

Als je je betalingsgateway hebt geconfigureerd kun je instructies specifiek voor jouw betalingsverwerker en hardware ook vinden in de links in de kolom Hardwareconfiguratie in de bovenstaande tabellen.

4. Je geïntegreerde betalingsverwerking testen

Nadat je een betalingsverwerker en je kaartlezer of -terminal hebt geconfigureerd, dien je je geïntegreerde creditcardverwerker te testen door een minimaal bedrag in rekening te brengen op de creditcard en dit vervolgens te annuleren.

Ga naar het artikel Betalingsverwerking configureren voor een gedetailleerde stapsgewijze uitleg.