4 b. Betaalmethoden

Lightspeed Retail heeft de volgende standaard betaalmethoden:

• contant
  • cheque
  • creditcard
  • kredietrekening
  • cadeaubon
  • debit card (= PIN of Bancontact Mister Cash)

Of je nou van plan bent om je Retail account te configureren voor geïntegreerde of niet-geïntegreerde betalingsverwerking, de bovenstaande standaard betaalmethodes zijn in de meeste gevallen voldoende. Als dat zo is, zie dan de sectie Wat is de volgende staphieronder om verder te gaan.

Maar het is ook mogelijk dat het voor jouw bedrijf nodig is om nieuwe betaalmethodes toe te voegen. Dat kan via Instellingen > Betaalmethoden.

Zie voor meer informatie ons artikel Betaalmethoden instellen.

Retailers die een niet-geïntegreerde betalingsverwerker gebruiken kunnen verschillende redenen hebben om nieuwe betaalmethodes te willen gebruiken. Bijvoorbeeld in gevallen waar ze een specifiek type creditard (Visa, MasterCard, Amex, etc.) moeten vastleggen voor rapportage-doeleinden.

Bij het gebruik van een geïntegreerde verwerker is Lightspeed ontworpen om te herkennen welk kaarttype is gebruikt bij de kaartlezer of -terminal (Visa MasterCard, Amex, etc.). Op deze manier kan een retailer het  gedeceteerde kaarttype toewijzen aan een specifieke betaalmethode in zijn Lightspeed-account. Dit is ook een voorbeeld van hoe nieuwe betaalmethodes nuttig kunnen zijn voor rapportage-doeleinden. Als je deze toewijzingsfunctie wilt gaan gebruiken als het tijd is om je betalingsverwerking te configureren moet je je nieuwe betaalmethodes vooraf aanmaken.

Wat is de volgende stap?

Als je een niet-geïntegreerde betalingsverwerker gebruikt, ga naar:

Als je een geïntegreerde betalingsverwerker gebruikt, ga naar:

Geavanceerd

Zie het artikel hieronder als je je oude klantenkredietaccounts en cadeaubonnen van je vorige POS-systeem naar je Lightspeed Retail-account wilt overzetten: