5 e. De kassa sluiten

We raden je aan om aan het einde van elke werkdag de kassa te sluiten om vast te stellen of er afwijkingen zijn in je kassa. Afhankelijk van of je Retail gebruikt voor desktops of voor iPads, verschilt de werkwijze voor het sluiten van je kassa iets.

Desktop

De kassa sluiten

1. Ga in het hoofdmenu naar Verkoop > Kassa sluiten.
  2. Tel de biljetten contant geld.
  3. Voer je sluitingstelling in.
  4. Klik op Telling indienen.
  5. Klik op Tellingen opslaan.

Afwijkingen corrigeren

Als je toegangsrechten hebt kun je naar Instellingen Betaalmethodes aanpassen gaan om onjuiste invoeringen die gedurende de dag zijn gedaan te wijzigen. Je kunt ook naar Rapporten > Sluitingstellingen om de sluitingstellingen aan te passen, zelfs nadat ze zijn ingediend aan het einde van de dag.

Zie ons artikel De kassalade afsluiten aan het einde van de dag voor meer informatie.

iPad

De kassa sluiten

1. Tik in het hoofdmenu op het Lightspeedlogo linksboven.
  2. Selecteer Kassa's beheren.

OPMERKING: Je kunt ook tikken op je winkelnaam onder het Lightspeedlogo

3. Tik op Sluiten onder het kassapictogram.
  4. Tel de biljetten contant geld.
  5. Voer je sluitingstelling in.
  6. Tik op opslaan.

Afwijkingen corrigeren

Je kunt ook betaalmethodes en sluitingstellingen aanpassen op je iPad. Tik, om dat te doen, op het Lightspeedlogo linksboven. Tik in het hoofdmenu dat verschijnt op Retail ManagerInstellingen of Retail Manager Rapporten om naar Retail Manager-modus te gaan. Volg vanaf daar de instructies in de sectie over Desktop hierboven.

Ga voor meer informatie naar ons artikel Kassa's openen en afsluiten op je iPad.

Wat is de volgende stap?

Geavanceerd

Desktop

Als je een multi-store account of meerdere kassa's hebt:

1. Klik in het hoofdmenu op de winkelnaam linksboven om je winkel te veranderen.
  2. Selecteer een andere winkel en/of kassa's.

OPMERKING: Als je al in de juiste winkel bent maar meerdere kassa's hebt, kun je in het hoofdmenu ook klikken op Verkoop Kassa's wisselen om een andere kassa te selecteren.

3. Klik op Verkoop > Kassa sluiten.
  4. Tel de biljetten contant geld.
  5. Voer je sluitingstelling in.
  6. Klik op Telling indienen.
  7. Klik op Tellingen opslaan.

iPad

Als je een multi-store account of meerdere kassa's hebt:

1. Tik in het hoofdmenu op het Lightspeedlogo linksboven.
  2. Selecteer Kassa's beheren.

OPMERKING: Je kunt ook tikken op je winkelnaam onder het Lightspeedlogo

3. Selecteer een andere winkel en/of tik op Sluiten onder het kassapictogram.
  4. Tel de biljetten contant geld.
  5. Voer je sluitingstelling in.
  6. Tik op opslaan.