1 b. Overwegingen bij het importeren van matrixitems

De Item Import tool gaat anders om met matrixitems dan normale enkele en niet-voorraaditems. Hier vindt je een volledig overzicht van de manier waarop de Item Import tool matrixitems behandelt bij het aanmaken en bijwerken hiervan.

Overwegingen bij het aanmaken van matrixitems

• Matrixitems met nieuwe Attributes (1-3) kunnen via een import worden aangemaakt.

Overwegingen bij het bijwerken van matrixitems

• De Matrix Description kan niet worden bijgewerkt.
  • De volgende velden kunnen bij matrixitems worden bijgewerkt. Het wijzigen van deze velden werkt iedere variant in de matrix bij:
    • Brand
    • Category
    • Subcategory 1-9
    • Tax Class
    • Vendor
    • Item Type (Single/Non-Inventory/Assembly/Box)
    • Serialized (true/false)
  • De volgende velden kunnen voor een matrixitem worden bijgewerkt. Het wijzigen van deze velden werkt de individuele variant in de matrix bij:
    • UPC
    • EAN
    • Custom SKU
    • Manufacturer SKU
    • Price
    • MSRP
    • Online Price
    • Reorder Point
    • Reorder Level
    • Default Cost
    • Vendor ID
    • Publish to eCom
    • Image
  • Matrix Attribute Set kan niet worden bijgewerkt (bijvoorbeeld: het wijzigen van Color in Color/Size)
  • Attributes (1-3) kunnen niet worden bijgewerkt of verwijderd.
  • Matrixitems kunnen worden Archived, maar archiveringsvarianten archiveren de matrix zelf niet.
  • Matrixitems kunnen niet worden bijgewerkt om van een matrix te worden verwijderd.
  • Items die zich niet in een matrix bevinden kunnen niet worden bijgewerkt om aan een matrix te worden toegevoegd.
  • De hoeveelheid in voorraad en de eenheidskosten van de matrixitems kunnen alleen bij het aanmaken worden geïmporteerd. Ze kunnen niet worden bijgewerkt.

Wat is de volgende stap?

Als je de artikelen Stap 1 - Het csv-bestand voorbereiden en 1 a) Het csv-bestand begrijpen hebt gevolgd, sla het bestand op in csv-, xls- of xlsx-formaat. Zorg ervoor dat je het bestand niet opslaat in het standaard bestandformaat van de toepassing die je gebruikt om het bestand te bewerken. Ga daarna door naar het volgende artikel: