1. Het csv-bestand voorbereiden

Bèta-disclaimer: De Item Import tool wordt momenteel getest in een beperkte bèta. Als je wilt deelnemen aan ons bètaprogramma, neem dan contact op met Lightspeed Support.

Raadpleeg dit artikel om voorraaditems via ons Retail importteam te importeren.

De Item Import tool haalt jouw voorraadgegevens uit een importbestand (csv- of Excel-bestand) dat je aanmaakt en vervolgens uploadt naar de Item Import tool. Lightspeed heeft voorbeeld csv-bestand om je aan de slag te helpen. Er zijn speciale bestanden voor het geval dat je een Omnichannel-verkoper bent (Retail met eCom) of niet (alleen Retail). Je kunt het voorbeeldbestand direct downloaden vanuit het welkomstscherm van de Item Import tool of wanneer je een importhandeling start.

OPMERKING: Lightspeed Retail detecteert automatisch of je al dan niet een eCom-shop hebt, omdat het voorbeeldbestand voor Retail met eCom kolommen bevat die specifiek zijn voor Omnichannel-accounts.

Csv-bestanden bevatten een set kolommen die je vult met iteminformatie voor ieder item dat je wilt importeren of bijwerken. Je moet de informatie in iedere kolom op een specifieke manier formatteren. Zie  1 a) Het csv-bestand begrijpen en 1 b) Overwegingen bij het importeren van matrixitems voor meer informatie.

De Item Import tool valideert tijdens het importeren de inhoud van het importbestand en voorziet je van gedetailleerde informatie over eventuele fouten die het in de bestanden ontdekt. Dit omvat alle corrigerende handelingen die je moet uitvoeren voordat je het importeren opnieuw start.

In dit onderwerp

Aanvullende artikelen:

Voordat je begint

Lep voor het importeren van de producten op het volgende:

• Over de Item Import tool:
    • De Item Import tool ondersteunt alleen het importeren van items uit een csv- of Excel-bestand.
    • De Item Import tool kan per keer maximaal 1000 items importeren. Als je meer dan 1000 items hebt, dan kun je de import in meerdere delen indelen. Als je bijvoorbeeld 1500 items wilt importeren, dan kan je de import opsplitsen in 2 importbestanden van ieder 750 producten.
    • Er kan per account slechts 1 importoperatie tegelijk draaien.
    • Zodra een importoperatie is voltooid, kan het proces niet ongedaan worden gemaakt.
  • Het soort voorraaditems dat je kunt importeren:
    • Individuele items
    • Niet-voorraaditems
    • Matrixitems (maximaal 3 attributensets)
    • Assemblage-items
    • Doositems
    • Items die zijn gemerkt als Met serienummer
  • Wat je niet kunt importeren:
    • Nabestellingspunt
    • Gewenst voorraadniveau
    • Aangepaste velden

Het importbestand voorbereiden

1. Download het voorbeeld csv-bestand van jouw Retail-account op één van de volgende manieren:
    • Voorraad > Items importeren Download csv-sjabloon
    • Voorraad > Items importeren Nieuwe import Download csv-sjabloon

OPMERKING: Als je bestaande items bijwerkt, dan is het mogelijk beter om in plaats hiervan te beginnen met exporteren van de Retailvoorraad. Op die manier heeft het csv-bestand het systeem-ID, UPC, EAN, SKU fabrikant of aangepaste SKU van ieder item waarmee de Item Import tool kan vergelijken.

2. Open het bestand in een spreadsheet-programma, zoals LibreOffice (gratis en aanbevolen), Microsoft Excel, Apple Numbers of OpenOffice.

OPMERKING: Als je OpenOffice gebruikt, zorg er dan bij het openen van het csv-bestand voor om de opties voor scheiding voor de bestandsimport in te stellen op kommagescheiden (Bestand > Openen > Tekstimport > Optie voor scheiding > Gescheiden door > Komma). De standaard instellingen voor OpenOffice resulteren in problemen met het formatteren van het csv-bestand.

3. Voer in de kolommen van het csv-bestand de item-informatie in.

OPMERKING: Zie 1 a) Het csv-bestand begrijpen en 1 b) Overwegingen bij het importeren van matrixitems voor meer informatie over het formatteren van de informatie in iedere kolom.

4. Sla het bestand op in in csv-, xls- of xlsx-formaat.

OPMERKING: Zorg ervoor dat je het bestand niet opslaat in het standaard bestandsformaat van de toepassing die je gebruikt om het bestand te bewerken, omdat alleen de bovenstaande bestandsformaten compatibel zijn met de Item Import tool.