2. De gegevens controleren

Bèta-disclaimer: de Item Import tool wordt momenteel getest in een beperkte bèta. Als je wilt deelnemen aan ons bètaprogramma, neem dan contact op met Lightspeed Support.

Raadpleeg dit artikel om voorraaditems via ons Retail Import-team te importeren.

Scan na het maken van je importspreadsheet het document op eventuele verkeerde gegevens, waardoor de gegevensimport kan mislukken.

• Bewerk speciale tekens, zoals ☺↨♪♫♀♂¶▓, zodanig dat ze de juiste gegevens weergeven.
  • Corrigeer rijen die doorlopen in andere kolommen.
  • Wis cellen met 'n.v.t.' zodat het veld leeg is.
  • Wijzig cellen met formulegetallen zoals 4.001E+11 (meestal UPC- of EAN-waarden), zodat het in plaats daarvan gewone integere getallen zijn zoals 40010000000. Als je Excel gebruikt:
  1. Selecteer de kolom met de formulegetallen.
  2. Klik op Celeigenschappen.
  3. Wijzig de Categorie in Getal, stel Decimalen in op 0 en klik vervolgens op OK.

Meerdere 'n.v.t.'-vermeldingen wissen:

1. Selecteer de gegevens die je wilt wijzigen, of dat nu een rij, kolom of het hele document is.
  2. Druk op Ctrl+F of op Zoeken.
  3. Selecteer het tabblad Vervangen.
  4. Typ 'n.v.t.' voor de tekst die je wilt vervangen.
  5. Laat het veld leeg voor Vervangen door.

Meerdere regels in cellen of rijen corrigeren

1. Markeer alle gegevens in de spreadsheet.
  2. Druk op Ctrl+F of op Zoeken.
  3. Klik op het tabblad Vervangen.
  4. Houd Alt ingedrukt en gebruik het numerieke toetsenblok om in het vak Zoeken 0010 te typen. Typ niets in het vak Vervangen.
  5. Klik op Alles vervangen.