1. Je CSV-bestand klaarmaken voor het importeren van afbeeldingen

Bèta-disclaimer: de Item Import tool wordt momenteel getest in een beperkte bèta. Als je wilt deelnemen aan ons bètaprogramma, neem dan contact op met Lightspeed Support.

De Item Import tool gebruikt de gegevens in je importbestand om de namen van de afbeeldingsbestanden die je wilt importeren en aan welke items ze gekoppeld zijn te identificeren. Elk item in je importbestand kan 1 kolom Uitgelichte afbeelding hebben en maximaal 11 kolommen afbeelding. Als je alle instructies hebt gevolgd in het artikel hier over de Item Import tool en deze 12 aan afbeeldingen gerelateerde kolommen hebt bereikt, volg dan de beste werkwijzen hieronder bij het invoeren van je bestandsnamen van afbeeldingen om fouten te vermijden.

Beste werkwijzen

• Wijzig niet het bestandstype of de originele bestandsextensie van de afbeelding. Als je dat doet herkent de Item Import tool het bestand mogelijk niet wanneer het wordt geüpload.
  • Om bestandsnamen te kopiëren en plakken naar je importbestand:
    • Windows: selecteer het afbeeldingsbestand, druk op de toetst F2 op je toetsenbord, markeer de bestandsnaam, klik met rechts op de bestandsnaam en kies Kopiëren.
    • MAC: select het afbeeldingsbestand, druk op Enter op je toetsenbord en vervolgens op Command+C om de bestandsnaam te kopiëren.
  • De bestandstypes die we ondersteunen zijn .jpg, .png, en .gif.
  • Bestandsnamen mogen geen punten bevatten (.) behalve die voor de bestandsextensie(.jpg).
  • Bestandsnamen mogen niet langer zijn dan 250 tekens.
  • Wanneer dezelfde bestandsnaam wordt gebruikt voor meerdere items in je importbestand, wordt dezelfde afbeelding geüpload naar elk item. Zorg er daarom voor dat verschillende afbeeldingen verschillende bestandsnamen hebben.
  • Als je een omnikanaal-gebruker bent, overschrijd dan niet het aantal van 12 afbeeldingen per matrix. Hoewel matrixitems elk 12 afbeeldingen in Retail kunnen hebben, heeft eCom een limiet van 12 afbeeldingen per matrix.

Wat is de volgende stap?

Fouten in bestandsnamen?