1 c. Belasting

Als je de instructies in het artikel 1 a. Aan de slag hebt gevolgd, heb je al de BTW-tarieven voor verkoop en arbeid voor je winkel ingesteld. Als je items hebt met een ander BTW-tarief dan je BTW-tarief voor verkoop kun je er een BTW-klasse voor aanmaken in Instelingen > BTW-tarieven. Er kan bijvoorbeeld in een lager BTW-tarief gelden voor kleding in jouw land. Om een BTW-tarief toe te passen op je BTW-klasse ga je naar de BTW-instellingen van je winkel in Instellingen BTW op verkopen.

Zie ons artikel BTW-klassen maken voor meer informatie.

Wat is de volgende stap?

Geavanceerd

Als je een multi-store account hebt of meerdere BTW-tarieven voor verkoop nodig hebt kun je meerdere BTW-tarieven aanmaken in Instellingen > BTW-tarieven en ze toewijzen aan je winkels in Instellingen Configuratie van winkel.

Zie ons artikel BTW instellen voor meer informatie.