1 b. Werknemers

Werknemersrollen configureren

Sommige retailers runnen hun winkel zelf of kiezen ervoor om hun inloggegevens te delen met hun werknemers. Als dat bij jou het geval is kun je verder gaan naar het artikel 1 c. Belasting.

Begin met het vaststellen van een goed gestructureerde set werknemersrollen in Instellingen Werknemersrollen als je je inloggegevens vertrouwelijk wil houden.

Zie voor meer informatie ons artikel Mederwerkersrollen configureren.

Werknemersaccounts toevoegen

Nadat je je werknemersrollen hebt vastgesteld, wil je daarna waarschijnlijk nieuwe werknemersaccounts aanmaken in Instellingen Werknemersconfiguratie.

OPMERKING: Het aantal werknemeraccounts dat je kunt toevoegen hangt af van je Lightspeed Retail-abonnement.

Zie voor meer informatie ons artikel Medewerkersaccounts toevoegen

Inloggegevens instellen

Tenslotte zul je inloggegevens willen instellen voor je nieuwe werknemersaccounts. Er zijn twee soorten werknemerlogins: Extern inloggen en inloggen met toegangspincode. Het recht voor extern inloggen kan worden ingeschakeld bij de werknemersrollen. Gebruikersnamen, wachtwoorden en pincodes worden geconfigureerd in de sectie Aanmelden in werknemeraccounts.

Extern inloggen
  • inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • moet alleen aan betrouwbare werknemers worden gegeven
  • heeft toegang tot Lightspeed Retail vanaf elk apparaat met een internetverbinding wanneer de Lightspeed Retail-sessie is afgesloten.
Inloggen met toegangspincode
  • logt in met een pincode
  • heeft plaatselijk toegang tot het account vanuit een Lightspeed Retail-sessie die geopend is door een gebruiker met externe inlogrechten.

Zie voor meer informatie ons artikel Aanmeldingsreferenties instellen.

Wat is de volgende stap?

Geavanceerd

Als je alleen pincodes hebt toegewezen aan je werknemeracccounts, moet je de instelling voor Automatisch uitloggen vertragen verlengen in Instellingen Algemene opties. Hiermee blijft de Lightspeedsessie gedurende je openingstijden open voor je werknemers zonder Extern inloggen.

Als je je werknemers commissie aanbiedt, raden we aan pincodes toe te wijzen en de instelling Pincode vereist voor elke verkoop in te schakelen. Deze is ook te vinden in  Instellingen Algemene opties. Hiermee worden alle verkopen toegewezen aan de juiste werknemer in het rapport Lijnwerknemer.

Zie voor meer informatie ons artikel Je accountopties configureren.