Productafbeeldingen toevoegen voor je eCom (C-Series) shop

De producten van een eCom shop zijn onvolledig zonder afbeeldingen. Klanten moeten kunnen zien wat ze kopen. In Retail en eCom kun je tot twaalf afbeeldingen per product laten weergeven.

Je thema heeft aanbevolen afmetingen voor productafbeeldingen. Leer hoe je je afbeeldingen kunt bijsnijden en verkleinen hier.

Lees dit artikel voor meer informatie:

Afbeeldingen uploaden

Voeg in je Retail-account afbeeldingen toe aan artikelen die zijn gemarkeerd met Publiceer naar eCom om ze automatisch te uploaden.

Toont het selectievakje Publiceer naar eCom in het Retail POS-itemscherm. Er zweeft een pijl over het selectievakje.

Voor instructies over:

• het publiceren van artikelen naar eCom klik hier.
  • het toevoegen van afbeeldingen aan producten in je Retail-account klik hier.
  • het uploaden van afbeeldingen rechtstreeks naar producten in je eCom-backoffice, zonder ze te uploaden naar je Retail-account klik hier.

Toont de voorraad- & varianten-sectie in Lightspeed eCom. Er beweegt een pijl over het pictogram om een productafbeelding toe te wijzen. Matrixafbeeldingen

Afbeeldingen toewijzen die je aan matrixitems hebt toegevoegd aan hun overeenkomstige varianten binnen eCom. Wanneer de afbeeldingen naar eCom worden geüpload, worden ze niet toegewezen. Dit betekent dat je klanten de afbeelding niet zullen zien veranderen wanneer ze een andere selecteren.

Als je bijvoorbeeld een matrix hebt met een blauw en een zwart T-shirt en twee maten, dan heb je vier varianten. Je moet de rode afbeeldingen toewijzen aan de rode varianten en de zwarte afbeeldingen aan de zwarte varianten.

Lees Afbeeldingen overeen laten komen met productvarianten voor instructies over hoe je afbeeldingen aan je varianten kunt toewijzen.

Productafbeeldingen synchroniseren

Nieuwe productafbeeldingen die worden geüpload naar Retail, worden gesynchroniseerd met eCom. Wijzigingen die gemaakt worden aan itemafbeeldingen in Retail, worden doorgevoerd bij de bijbehorende producten in eCom. Opeenvolgende updates in Retail updaten de afbeeldingen die zijn verwijderd in eCom echter niet.

Je kunt afbeeldingen voor producten rechtstreeks in eCom uploaden, maar ze worden niet doorgevoerd in Retail. Wijzigingen die gemaakt worden aan productafbeeldingen in eCom worden niet doorgevoerd bij de bijbehorende items in Retail.

• Aantal afbeeldingen: Tot twaalf afbeeldingen.
  • Bestands- naam: alleen letters en cijfers gebruiken, geen speciale tekens.
  • Browser: gebruik Firefox of Chrome.
  • Voor meer beperkingen over de beeldgrootte en het bestandstype klik hier.
  • Voor andere informatie gerelateerd aan zichtbaarheid en synchronisatie klik je hier.