De Zebra ZD410 configureren op een computer met Zebra Browser Print

De onderstaande configuratie kan worden aangepast voor de Zebra LP2824 Plus (wordt niet meer verkocht). We hebben opmerkingen toegevoegd als de stappen significant anders zijn.

Er is ondersteuning voor een verbinding voor de Zebra ZD410 vanaf een MAC of Windows-computer via een officiële USB-kabel (versie 2.0). De browsers waarmee getest is en die ondersteund worden zijn Google Chrome en Mozilla Firefox.

Voor de configuratie van de Zebra ZD410 zijn de volgende stappen nodig die hieronder uitgebreid worden beschreven:

1. Verbinden van de Zebra ZD410-printer
  2. Invoeren van de Zebra ZD410-labelrol
  3. Kalibreren van de Zebra ZD410-printer
  4. Afdrukken van de Configuratierapporten
  5. Installeren van de toepassing Zebra Browser Print (Mac of Windows)

Voor meer informatie over ondersteunde groottes voor labels en informatie, klik je hier.

Voor meer informatie over het afdrukken van labels met je account, ga je naar Labels afdrukken

Voor meer informatie over probleemoplossing voor het afdrukken met de Zebra ZD410, klik je hier.

Extra referentiemateriaal voor de Zebra ZD410

1. De Zebra ZD410-printer verbinden

1. Volg de onderstaande stappen om de printer aan te sluiten op een stopcontact. Het rechthoekige lampje op de adapter wordt groen zodra de stroom is aangesloten.

2. Maak met een officiële USB-kabel (versie 2.0) verbinding van de printer naar de USB-aansluiting van de computer.

OPMERKING: Het is het beste om directe verbindingen te gebruiken in plaats van USB-hubs met een adapter.

2. De Zebra ZD410-labelrol plaatsen

1. Voor het openen van de klep van de printer, trek je de gele vergrendelingen naar je toe en til je de klep naar boven.
  2. Trek de gele rolgeleiders uit elkaar en plaats de rol met de labels naar boven gericht.
  3. Laat de rolgeleiders weer los en druk ze samen zodat de rol goed vastzit en vrij kan bewegen.
  4. Trekt de labels eruit voorbij het snijvlak aan de voorzijde van de printer.
  5. Druk de labels onder de rolgeleiders.
  6. Til de labels op zodat je de mediasensor als volgt kunt aanpassen:
    • Normale, kleine en alternatieve labels: uitlijnen naar de standaard middenpositie.
    • Sieraadlabels: uitlijnen naar het midden van de zwarte marketing op het label.

7. Duw de klep naar beneden om beide gele vergrendelingen te sluiten.

3. De Zebra ZD410-printer kalibreren

Voer een eerste kalibratie uit zodat de printer de grootte van de labels kan herkennen:

1. Volg de stappen in gedeeltes 1 tot 2 hierboven.
  2. Druk op de aan-knop en wacht tot het statuslicht groen blijft.
  3. Houd de knoppen pauze en annuleren 2 seconden ingedrukt en laat weer los. De printer zal enkele lege labels meten en doorvoeren.
  4. Nadat de printer stopt en het statuslampje groen blijft, is het kalibreren voltooid.

LET OP: De eerste kalibratie is alleen nodig als de nieuwe rol een ander formaat labels heeft. Het is niet nodig om te kalibreren als je een nieuwe rol invoert met hetzelfde formaat labels. De printer past automatisch aan of je kunt 2 keer op de knop invoeren drukken voor het afdrukken. Als je een oude Zebra LP2824 Plus gebruikt, houd dan de knop invoeren ingedrukt en laat los nadat de statuscirkel één keer en vervolgens twee keer knippert.

4. Configuratierapporten afdrukken

Om te controleren dat de printer werkt, kun je Configuratierapporten afdrukken:

1. Volg de stappen in de gedeeltes 1 tot 3 hierboven.
  2. Houd de knoppen feed en cancel 2 seconden ingedrukt en laat weer los. De configuratierapporten worden afgedrukt.

OPMERKING: Als je de oude Zebra LP2824 Plus gebruikt, houd dan de groene knop feed ingedrukt en laat weer los nadat de statuscirkel één keer knippert.

5. De toepassing Zebra Browser Print installeren (MAC of Windows)

MAC

1. Volg de stappen in deel 1 tot 4 hierboven.
  2. Klik op Instellingen > Configuratie van winkel in het hoofdmenu van je Lightspeed Retail-account en kies de Winkelnaam in de lijst.
  3. Selecteer in het gedeelte Productlabels het selectievakje Zebra Browser Print inschakelen.
  4. Klink in het linkermenu op de blauwe knop Wijzigingen opslaan.
  5. Klik vanuit het hoofdmenu op Voorraad > Labels printen.
  6. Klik op de knop Alles printen of het pictogram Label links van een Itembeschrijving.

OPMERKING: Als er geen items te zien zijn in je lijst, ga je naar Labels afdrukken om een labelwachtrij te maken. In het artikel lees je ook meer informatie over andere gedeeltes in je account waar je labels kunt afdrukken naar je Zebra ZD410-printer.

7. Klik in het nieuwe venster op Zebra Browser Print installeren.

8. Klik linksonder in het browservenster op het bestand BrowserPrint-1.2.0.dmg.

9. Klik en houd vast om de toepassing Zebra Browser Print te slepen naar je map Toepassingen.

10. Dubbelklik op de toepassing Zebra Browser Print om deze te openen.
  11. Lees de Browser Print End User License Agreement en klik op I Agree.

12. Klik in het venster Browser Print Security Certificate op OK. Hierdoor wordt een nieuw tabblad geopend in de standaardbrowser op je computer.

OPMERKING: Als de standaardbrowser niet juist is ingesteld op je computer, kun je de URL knippen en plakken naar de browser die je gebruikt voor je Lightspeed Retail-account (Chrome of Firefox).

13. Klik in het nieuwe browservenster op  Geavanceerd > Doorgaan naar localhost (onveilig).

14. Klik in het nieuwe venster Selecteer een optie, op Ja.

15. Nadat je het onderstaande bericht ziet, is de toepassing Zebra Browser Print geïnstalleerd. Je kunt het tabblad van de browser sluiten en teruggaan naar je Lightspeed Retail-account. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor het afdrukken van labels in je Lightspeed Retail-account ga je naar Labels afdrukken.

Windows

1. Volg de stappen 1 tot 4 hierboven.
  2. Klik in het hoofdmenu van je Lightspeed Retail-account op Instellingen > Configuratie van winkel en selecteer de Winkelnaam in de lijst.
  3. Selecteer het selectievakje Zebra Browser Print inschakelen in het gedeelte Productlabels.
  4. Klik in het linkermenu op de blauwe knop Wijzigingen opslaan.
  5. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Labels printen.
  6. Klik op de knop Alles printen of het pictogram Label links van een Item-omschrijving.

OPMERKING: Als er geen items te zien zijn in je lijst, ga je naar Labels afdrukken om een labelwachtrij te maken. In het artikel lees je ook meer informatie over andere gedeeltes in je account waar je labels kunt afdrukken naar je Zebra ZD410-printer.

7. Klik in het nieuwe venster op Install Zebra Browser Print.

8. Klik linksonder in het browservenster op het bestand BrowserPrint-1.2.0.exe.

9. Klik in het venster Gebruikersaccountbeheer op Ja.

10. Klik in het venster Setup - Zebra Browser Print, op Next Next Next InstallFinish.

11. Lees de Browser Print End User License Agreement en klik op I Agree.

12. Klik in het venster Browser Print Security Certificate op OK. Hierdoor wordt de standaardbrowser van je computer gestart.

OPMERKING: Als de standaardbrowser niet juist is ingesteld op je computer, kun je de URL knippen en plakken naar de browser die je gebruikt voor je Lightspeed Retail-account (Chrome of Firefox).

13. Klik in het nieuwe browservenster op Geavanceerd > Doorgaan naar localhost (onveilig).

14. Nadat je het onderstaande bericht ziet, sluit je het tabblad van de browser en ga je terug naar je Lightspeed Retail-account.

15. Nog steeds vanuit het gedeelte LABELS PRINTEN klik je op de knop Alles afdrukken of het pictogram Label links van een Item-beschrijving.
  16. In het nieuwe venster Selecteer een optie klik je op Yes

17. De toepassing Zebra Browser Print is nu geïnstalleerd. Voor meer informatie over de mogelijkheden van je account voor het afdrukken van labels met Lightspeed Retail ga je naar Labels afdrukken.