Zoeken naar klanten

Er zijn verschillende manieren om naar klanten te zoeken in Retail POS.

Sectie Klanten

Ga naar Klanten > Klanten en vul een zoekterm in in alle of een aantal van de velden: Klant, Tag(s), en Exclusief tag(s). Selecteer Geavanceerd om je zoekopdracht nog meer te filteren, met onder andere de filters Standaard zoekveld, voor aanvullende zoekcriteria zoals adres, e-mail en meer, de kalender Klant gemaakt, Type, Korting, en btw. Je kunt ook een aantal selectievakjes selecteren: Type weergeven, Bedrijf weergeven en klanten die zijn Gearchiveerd.

Op een aantal andere pagina's is het ook mogelijk om de resultaten te filteren die zijn ingesteld door de klant, zoals Winkelkredieten, Cadeaubonnen, Opmerkingen zoeken en Offertes. De velden Klanten/Klanten zoeken werken op de hele website op dezelfde manier.

Sectie Verkoop

Ga naar Verkoop en kies Nieuwe verkoop of Doorgaan met de verkoop, en vul je zoekcriteria in in het veld Klanten zoeken om de geselecteerde klant aan de verkoop te verbinden. Je kunt ook op Geavanceerd klikken voor aanvullende zoekcriteria.

Sectie Instellingen

Ga naar Instellingen > Snel klanten archiveren om te zoeken naar klanten die je wilt archiveren.

Sectie Voorraad

Selecteer in de sectie Voorraad van Retail POS een van de vijf opties waar je kunt zoeken naar klanten:

• Serienummers: selecteer in dit scherm het vervolgkeuzemenu Geavanceerd om klantgegevens in te voeren en te filteren op serienummers die aan die klant zijn gekoppeld.
  • Verzenden: voer in dit scherm klantgegevens in om zendingen van de klant te lokaliseren.
  • Speciale orders: voer in dit scherm klantgegevens in om zendingen van speciale orders van de klant te lokaliseren.
  • Transfers (alleen bij multistore): ga naar Voorraad > Transfers > Transfer-ID > Speciale orders om te zoeken op klanten voor het verplaatsen van voorraad.

Sectie Rapporten

De sectie Rapporten van Retail POS maakt in veel subsecties gebruik van de klantenzoekfunctie:

• Verkopen & terugbetalingen: selecteer in de rapporten Totalen en Tenietgedaan het menu Geavanceerd om te zoeken naar een klant.
  • Overige transacties: de rapporten Alle transacties enAanbetalingen/opnames bevatten velden voor de klantenzoekfunctie als je het vervolgkeuzemenu Geavanceerd selecteert.
  • Reserveringen, speciale orders en werkorders: het rapport Klanten bevat zoekvelden om te zoeken op klantnaam, tag (of het uitsluiten van een specifieke tag), type en locatie.
  • Gegroepeerde verkooptotalen: de volgende rapporten hebben een klantenzoekfunctie als je het vervolgkeuzemenu Geavanceerd selecteert:
    • Klant
    • Klant & item
    • Verkopen per dag
    • Verkopen per uur
    • Locatie